Korona presek, Kraljevo i Srbija – 3. maj

U Srbiji je od poslednjeg preseka registrovano još 1.249 osoba pozitivnih na koronavirus od 6.271 testiranih, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja od kovida su preminule još 23 osobe, jedna iz Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 12 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 132 testirane.

Od 62 uzoraka brisa za obradu PCR metodom

– 30 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati DVE OSOBE.

– od 32 osobe testirane po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), JEDNA je POZITIVNA.

Na osnovu antigenskog testa 70 testiranih osoba, koronavirus je potvrđen kod njih 9.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.921.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva preminula je, nažalost, još jedna osoba od infekcije koronavirusom u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu. Do sada je, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminulo 349 ljudi.

ZVANIČAN IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji je, zvanično, registrovano još 1.249 osoba pozitivnih na koronavirus među 6.432 testirane, a od posledica infekcije preminula su ukupno 23 kovid pacijenta. Od početka epidemije u Srbiji su, od posledica infekcije koronavirusom preminule ukupno 6.432 osobe.

Na respiratoru je, trenutno 141 pacijent od ukupno 4.497 hospitalizovanih.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu je registrovano još 274 novozaraženih koronavirusom, u Novom Sadu 43, u Nišu i Zrenjaninu po 34, Pančevo 32 i Kragujevac 31.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 30 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.