Korona presek: u Kraljevu pozitivan svaki 11 testirani

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji registrovano je još 2.145 slučajeva zaraze koronavirusom među 13.688 testiranih, a od kovida je, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, preminulo još 29 osoba, nijedna sa teritorije Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 25 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 275 testiranih.

Od 85 uzoraka brisa za obradu PCR metodom

– 67 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati DVE OSOBE.

– od 18 osoba testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), SVE su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 190 testiranih, koronavirus je potvrđen kod 23 OSOBE.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.805.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva, nema preminulih od infekcije koronavirusom. Do sada su, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminule 334 osobe.

IZVEŠTAJ IZ OPŠTE BOLNICE „STUDENICA“

U Opštoj bolnici „Studenica“, prema izveštaju dostavljenom iz ove ustanove, trenutno se na bolničkom lečenju od kovida nalazi 56 pacijenata (šest manje nego juče). Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi je njih 14, (dva su intubirana, 7 je na neinvazivnoj terapiji, a 5 je na „high flow“ režimu). Tokom poslednja 24 časa primljeno je 12 pacijenata, otpušteno 18, a preminulih od kovida nije bilo.

Za poslednja 24 časa u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je 98 pregleda.

PODACI O VAKCINACIJI U KRALJEVU

Zaključno sa 26. aprilom u Kraljevu je dato ukupno  55.970 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisane su 33.404 osobe, a obe doze primilo je ukupno 22.566 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, sve do 20 časova traje vakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V vakcine bez zakazivanja termina preko eUprave. Uporedo sa tim, do 14 časova trajala je revakcinacija drugom dozom vakcine Sinofarm, a od 14 do 20 – prvom dozom Sinofarma i to građana koji su svoj termin za vakcinaciju dobili preko portala eUprava.

Novom raspodelom vakcine Sinofarm za prvu i drugu dozu – od srede – 28. aprila, u 13 sela radiće se vakcinacija prvom dozom svih punoletnih osoba bez termina i davanje druge doze za one koji su vakcinisani pre tri nedelje prvom dozom vakcine.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 26. aprilom, Sinofarm vakcinu primila su 5.533 osobe, vakcinu Fajzer – 432, a Sputnjik V- 291 osoba.

ZVANIČAN IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji je, zvanično, registrovano još 2.145 osoba pozitivnih na koronavirus među 13.688 testiranih, a od posledica infekcije preminulo je još 29 kovid pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji je, od posledica infekcije koronavirusom preminulo ukupno 6.286 osoba.

Na respiratoru je, trenutno 171 od ukupno 5.146 hospitalizovanih osoba. U bolnicama je, u odnosu na juče, za 172 manji manji broj pacijenata koji se leče od kovida.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu je registrovano još 465 novozaraženih koronavirusom, u Novom Sadu 124, u Nišu 72, u Novom Pazaru 58, u Kragujevcu 54, u Šapcu 45, u Smederevu 42, u Pančevu 41.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 40 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

1 komentar za naslov “Korona presek: u Kraljevu pozitivan svaki 11 testirani

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *