Korona presek za Kraljevo i Srbiju: manji broj novozaraženih

Od poslednjeg preseka,u našoj zemlji registrovano je još 1.695 slučajeva zaraze koronavirusom među 8.956 testiranih, a od kovida je, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, preminula još 31 osoba

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 27 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 211 testiranih.

Od 122 uzorka brisa za obradu PCR metodom

– 89 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati ŠEST OSOBA.

– od 32 osobe testirane po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), SVE su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 89 testiranih, koronavirus je potvrđen kod 21 OSOBE.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.757.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva, nažalost, preminula je još jedna osoba od infekcije koronavirusom. Do sada su, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminule 334 osobe.

PODACI O VAKCINACIJI U KRALJEVU

Zaključno sa 24. aprilom u Kraljevu su date ukupno  55.482 doze različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisano je 33.112 osoba, a obe doze primilo je ukupno 22.370 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, sve do 20 časova traje vakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V vakcine bez zakazivanja termina preko eUprave.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 24. aprilom, Sinofarm vakcinu primilo je su 5.420 osoba, vakcinu Fajzer – 334, a Sputnjik V- 210 ljudi.

ZVANIČAN IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji je, zvanično, registrovano još 1.965 osoba pozitivnih na koronavirus među 8.956 testiranih, a od posledica infekcije preminuo je još 31 kovid pacijent. Od početka epidemije u Srbiji je, od posledica infekcije koronavirusom preminulo ukupno 6.227 osoba.

Na respiratoru su, trenutno 202 od ukupno 5.601 hospitalizovanih osoba. U bolnicama je, u odnosu na juče, za 98 manji manji broj pacijenata koji se leče od kovida.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu su registrovana još 443 nova slučaja zaraze koronavirusom, u Novom Sadu 76, u Nišu 75, u Šapcu 69, u Novom Pazaru 38, u Valjevu 37,  u Kragujevcu 36, u Pančevu 31.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 30 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

foto:  Mufid Majnun, Unsplash