Kraljevo i Srbija – korona presek za 4. maj

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji registrovane su još 1.304 osobe pozitivne na koronavirus od 9.074 testirane, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja od kovida su preminule još 24 osobe

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 14 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 189 testiranih.

Od 83 uzoraka brisa za obradu PCR metodom

– 59 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati PET OSOBA.

– od 24 osobe testirane po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), SVE SU NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 106 testiranih osoba, koronavirus je potvrđen kod njih 9.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.935.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva preminule su, nažalost, još dve osobe od infekcije koronavirusom u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu. Do sada je, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminula 351 osoba.

PODACI O VAKCINACIJI

Zaključno sa jučerašnjim datumom (3. maj) u Kraljevu je dato ukupno  61.169 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisane su 34.239 osoba, a obe doze primilo je ukupno 26.930 građana.

Juče je, od 8.00 do 20.00 nastavljena revakcinacija vakcinama Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V po spiskovima dostavljenim od strane eUprave na punktu Hale sportova u Ribnici, a uporedo sa njom, juče, kao i danas – teče vakcinacija svih koji žele da se vakcinišu jednom od četiri ponuđene vakcine (Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka), BEZ PRIJAVE portalu eUprave.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 29. aprilom, Sinofarm vakcinu primilo je 6.095 osoba, vakcinu Fajzer – 584, a Sputnjik V – 374 građana.

ZVANIČAN IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji zvanično, registrovane su još 1.304 osobe pozitivne na koronavirus među 9.074 testirane, a od posledica infekcije preminula su ukupno 24 kovid pacijenta. Od početka epidemije u Srbiji je, od posledica infekcije koronavirusom preminulo ukupno 6.456 osoba.

Na respiratoru je, trenutno 138 pacijenata od ukupno 4.429 hospitalizovanih.

    M. M. D.