Kraljevo i Srbija, korona presek za 5. jun

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji je registrovano još 145 pozitivnih na koronavirus od 8.914 testiranih; prema podacima Ministarstva zdravlja od kovida je preminulo još devet osoba; Kraljevo deveti dan bez preminulih od kovida

Tokom poslednja 24 časa u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Kraljeva testirano je  ukupno 199 uzoraka brisa na koronavirus. Prisustvo virusa je potvrđeno kod JEDNE osobe, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu

Od početka epidemije u Kraljevu ukupan broj registrovanih slučajeva je  – 19.176.

Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije Grada u Opštoj „Studenica“ nije bilo preminulih od kovida. Ukupan broj preminulih u Kraljevu od početka epidemije je 365.

PODACI O VAKCINACIJI

Zaključno sa 5. junom, u Kraljevu je dato ukupno 80.027 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisane su 43.017 osoba, a obe doze primilo je ukupno 37.010 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje revakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka vakcine za sve osobe koje se nisu odazvale u redovnim zakazanim terminima (za svakog od njih se čuva doza).

Uporedo sa tim, danas do 20 časova, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina preko portala eUprava da se vakcinišu svim raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka. 

Po novim instrukcijama Vlade Srbije mogu se vakcinisati i državljani Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine – svim raspoloživim vakcinama.

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida.

Služba kućnog lečenja sve vreme daje i prvu, i drugu dozu vakcine zainteresovanim nepokretnim osobama.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 5. junom, Sinofarm vakcinu primilo je 12.230 osoba, vakcinu Fajzer – 2.682, a Sputnjik V – 786 osoba (trenutno nema prve doze vakcine Sputnjik V).

IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka, prema izveštaju Ministarstva zdravlja u našoj zemlji zvanično je registrovano još 145 osoba pozitivnih na koronavirus među 8.914 testiranih, a od posledica infekcije preminulo je još 9 kovid pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji, od posledica infekcije koronavirusom preminulo je 6.909 osoba.

Na respiratoru je, trenutno, 29 kovid pacijenata od ukupno 546 hospitalizovanih.

      M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *