Kraljevo: manje testiranih, ali koronom zaražen skoro svaki drugi

U protekla 24 časa u bolnicu „Studenica“ primljena su četiri pacijenta zbog komplikacija infekcije izazvane koronavirusom, otpuštenih nema, a dva pacijenta su preminula

PODACI ZA CELU SRBIJU

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, u našoj zemlji, od poslednjeg preseka registrovano je još 12.797 slučajeva zaraze koronavirusom među 29.443 testirane osobe.

U bolnicama širom Srbije, od posledica infekcije koronavirusom leči se 2.478 pacijenata (42 više nego juče). Na respiratorima su 102 osobe (tri više nego juče).

Prema najnovijim, zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, od kovida je u celoj Srbiji, nažalost, preminulo još 27 osoba, tako da ukupan broj preminulih od ove bolesti – od početka epidemije sada, zvanično, iznosi 13.098.

PODACI ZA KRALJEVO

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 273 oosobe (juče kod 389) među 610 uzoraka brisa (prema prethodnom izveštaju je bilo 869), pokazuje najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Tako sada, na teritoriji grada Kraljeva ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije iznosi  – 33.379.

U bolnici „Studenica“, prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, od kovida su, nažalost, preminule još dve osobe sa teritorije Kraljeva. Od 19. septembra prošle godine (otkada je broj preminulih od kovida na dnevnom nivou postao gotovo svakodnevan), u bolnici „Studenica“, od kovida su do sada preminule 194 osobe sa teritorije Kraljeva.

NAJNOVIJI IZVEŠTAJ IZ BOLNICE „STUDENICA“

U Opštoj bolnici „Studenica”, od Covida 19 trenutno se leče 27 pacijenta (tri više nego prošlog petka za koji smo imali poslednje dostavljene podatke). Na intenzivnoj nezi je šest kovid bolesnika: intubiran je jedan pacijent, a još po jedan je na tzv. „high flow“ režimu i na neinvazivnoj ventilaciji, a tri koriste kiseoničnu masku.

U protekla 24 časa u bolnicu „Studenica“ primljena su četiri pacijenta zbog komplikacija infekcije izazvane koronavirusom. Otpuštenih nema, a dva pacijenta su preminula

U bolničkoj kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 80 pregleda.

NEDELJOM NEMA VAKCINACIJE U KRALJEVU

M.M. D.