Kraljevo: na koronu pozitivan svaki deveti testirani

U Srbiji je, od poslednjeg preseka, registrovano još 2.068 slučajeva zaraze koronavirusom među 11.555 testiranih, a od kovida su, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, preminule još 32 osobe, niko iz Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 30 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 265 testiranih.

Od 101 uzorka brisa za obradu PCR metodom

– 82 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati ŠEST OSOBA.

– od 19 osoba testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), JEDNA je POZITIVNA.

Na osnovu antigenskog testa 164 testirane osobe, koronavirus je potvrđen kod 23 OSOBE.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.730.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva, nema preminulih od infekcije koronavirusom. Do sada su, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminule 333 osobe.

PODACI O VAKCINACIJI

Prvu dozu različitih vrsta vakcina u Kraljevu je primila, zaključno sa 23. aprilom – 55.271 osoba. Prvom dozom vakcinisano je 32.925 ljudi, a obe doze primilo je ukupno 22.346 osoba.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, sve do 20 časova traje vakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V vakcine bez zakazivanja termina preko eUprave. Uporedo sa ovom vakcinacijom do 14 časova su građani revakcinisani vakcinama Fajzer, Sputnjik V i Sinofarm, po spiskovima eUprave.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 23. aprilom, Sinofarm vakcinu primile su 5.334 osobe, vakcinu Fajzer – 284, a Sputnjik V- 164 osobe.

Vakcina ima dovoljno, kako za zakazane, tako i za građane koji svoj termin za vakcinaciju nisu rezervisali preko eUprave, poručuju iz kraljevačkog Doma zdravlja

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji je, zvanično, registrovano još 2.068 osoba pozitivnih na koronavirus od 11.555 testiranih, a od posledica infekcije preminula su još 32 kovid pacijenta. Od početka epidemije u Srbiji je, od posledica infekcije koronavirusom preminulo ukupno 6.196 osoba.

Na respiratoru je, trenutno 209 od ukupno 5.699 hospitalizovanih osoba. U bolnicama je, u odnosu na juče, za 198 manji manji broj pacijenata koji se leče od kovida.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu su registrovana još 482 nova slučaja zaraze koronavirusom,  u Novom Sadu 109, u Nišu i Kragujevcu po 62, u Smederevu 56, u Valjevu 52, u Novom Pazaru 47, u Pančevu 42.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 40 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *