Kraljevo: Rezultat PCR testa devojke preminule u kovid ambulanti je – negativan

Dvadesetčetvorogodišnja devojka iz Kraljeva, koja je prošle subote preminula u kovid amblanti Doma zdravlja, nije bila pozitivna na koronavirus, potvrđeno je u ovoj ustanovi

Kraljevčanka stara 24 godine, koja je pre tri dana preminula u kovid ambulanti Doma zdravlja u Kraljevu bila je stari pacijent ove ustanove i od rođenja je, zbog cerebralne paralize, bila vezana za invalidska kolica.

Bila je, nažalost, i kardiološki pacijent, pa su se i do sada, zbog ostalih urođenih mana, dešavale situacije u kojima je bila neophodna reanimacija, rekla je za portal Krug direktorka Doma zdravlja Kraljevo dr Mirjana Krčevinac.

Prema njenim rečima, preminula devojka je nekoliko dana imala temperaturu višu od 39 stepeni C:

U subotu 10. aprila se, zbog toga, u pratnji roditelja javila u kovid ambulantu, gde joj je urađen najpre antigenski test koji je bio negativan, a odmah posle toga, zbog simptoma koje je imala, i PCR test čiji su rezultati stigli naknadno. Nažalost, pozlilo joj je, a zdravstveni radnici su odmah krenuli sa reanimacijom, jer su u kovid ambulanti potpuno opremljeni za takve situacije. Ubrzo je u kovid ambulantu stigla i Služba hitne pomoći, ali za nju, nažalostt, ništa više nije moglo da se učini

Ovaj tužan događaj bio je, kažu u kraljevačkom Domu zdravlja, ogroman stres, ne samo za porodicu preminule devojke, već i za zdravstvene radnike koji su joj ukazali pomoć.

1 komentar za naslov “Kraljevo: Rezultat PCR testa devojke preminule u kovid ambulanti je – negativan

  1. Negativan test PCR sigurno ne iskljucuje Covid infekciju .

Comments are closed.