Osmi dan zaredom bez preminulih od korone u Kraljevu

Od poslednjeg preseka u Srbiji je registrovano je još 210 pozitivnih na koronavirus od 11.050 testiranih; prema podacima Ministarstva zdravlja od kovida je preminulo još 10 ljudi, niko sa teritorije Kraljeva

Tokom poslednja 24 časa u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Kraljeva testirana su ukupno 245 uzorka brisa na koronavirus. Prisustvo virusa je potvrđeno kod ŠEST osoba, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu

Od početka epidemije u Kraljevu ukupan broj registrovanih slučajeva je  – 19.175.

Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije Grada u Opštoj „Studenica“ nije bilo preminulih od kovida. Ukupan broj preminulih u Kraljevu od početka epidemije je 365.

PODACI O VAKCINACIJI

Zaključno sa 4. junom, u Kraljevu je dato ukupno 79.558 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisane su 42.882 osobe, a obe doze primilo je ukupno 36.676 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje revakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka vakcine za sve osobe koje se nisu odazvale u redovnim zakazanim terminima (za svakog od njih se čuva doza).

Uporedo sa tim, danas do 20 časova, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina preko portala eUprava da se vakcinišu svim raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka.  U 13 sati počela je vakcinacija prvom dozom vakcine Fajjzer za građane koji su vakcinaciju zakazili preko eUprave, a u 14 časova počela je vakcinacija i prijavljenih preko eUprave prvom dozom Sinofarma.

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida.

U 12 seoskih ambulanti kraljevačkog kraja nastavlja se davanje prve doze i revakcinacija meštana Sinofarm vakcinom bez zakazivanja.

Služba kućnog lečenja sve vreme daje i prvu, i drugu dozu vakcine zaintereseovanim nepokretnim osobama.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 4. junom, Sinofarm vakcinu primilo je 12.133 osoba, vakcinu Fajzer – 2.647, a Sputnjik V – 786 osoba (trenutno nema prve doze vakcine Sputnjik V).

IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka, prema izveštaju Ministarstva zdravlja u našoj zemlji zvanično je registrovano još 210 osoba pozitivnih na koronavirus među 11.050 testiranih, a od posledica infekcije preminulo je još 10 kovid pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji, od posledica infekcije koronavirusom preminulo je 6.900 ljudi.

Na respiratoru je, trenutno, 29 kovid pacijenata od ukupno 557 hospitalizovanih.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu je registrovano još 47 novozaraženih, u Zaječaru 8, u Leskovcu 6, u Užicu, Novoj Varoši, Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Jagodini i Zrenjaninu po 5.

*Prema ovom izveštaju, sva ostala mesta u Srbiji, uključujući i Kraljevo, imaju po manje od 5 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *