Prema poslednjem izveštaju – 5 preminulih od kovida sa teritorije Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da su dve osobe sa teritorije Kraljeva umrle u bolnici „Studenica“, a za još tri stigla je prijava smrti iz kovid bolnice u Kruševcu

Prema najnovijem izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije, pozitivan je svaki deveti testirani na koronavirus. Prema ovim podacima, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 30 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 276 testiranih.

Od 123 uzorka brisa za obradu PCR metodom

– 101 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati PET OSOBA.

– od 22 osobe testirane po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), SVE su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 153 testirane osobe, koronavirus je potvrđen kod 25.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.835.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva preminule su, nažalost, još dve osobe od infekcije koronavirusom u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu. Zavod za javno zdravlje dobio je prijavu smrti za još tri pacijenta sa teritorije Kraljeva koji su od kovida preminuli u kovid bolnici u Kruševcu. Do sada je, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminulo 339 osoba.

IZVEŠTAJ IZ OPŠTE BOLNICE „STUDENICA“

U Opštoj bolnici „Studenica“, prema izveštaju dostavljenom iz ove ustanove, trenutno se na bolničkom lečenju od kovida nalazi 50 pacijenata. Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi je njih 14, (dva su intubirana, 8 je na neinvazivnoj terapiji, a 4 su na „high flow“ režimu). Tokom poslednja 24 časa primljena su 3 pacijenta, otpušteno je 6, a tri pacijenta su preminula. *U bolničkim izveštajima navodi se broj preminulih koji se leče u ovoj ustanovi, bez obzira sa koje su teritorije, a u izveštajima Gradskog štaba Kraljevo – samo broj preminulih od posledica kovida među građanima sa teritorije Kraljeva, te otuda dolazi do nepoklapanja.

Za poslednja 24 časa u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je 111 pregleda.

ZVANIČAN IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji je, zvanično, registrovano još 2.138 osoba pozitivnih na koronavirus među 13.832 testirane, a od posledica infekcije preminulo je još 26 kovid pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji je, od posledica infekcije koronavirusom preminulo ukupno 6.312 osoba.

Na respiratoru je, trenutno 161 pacjent od ukupno 4.987 hospitalizovanih. U bolnicama je, u odnosu na juče, za 159 manji manji broj pacijenata koji se leče od kovida.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu je registrovano još 498 novozaraženih koronavirusom, u Novom Sadu 117, u Nišu 63, u Šapcu 62 u Kragujevcu 54, u Smederevu 53, u Čačku 43, u Valjevu 40, u Jagodini 37.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 30 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *