Srbija, Kraljevo – korona presek za 10. jun

U Srbiji od kovida preminulo sedmoro ljudi, u Kraljevu nema preminulih

Od poslednjeg preseka, prema izveštaju Ministarstva zdravlja u našoj zemlji zvanično je registrovano još 210 osoba pozitivnih na koronavirus među 9.730 testiranih.

Od posledica infekcije prema najnovijem izveštaju u Srbiji je preminulo još 7 pacijenata obolelih od kovida. Od početka epidemije u Srbiji, od posledica infekcije koronavirusom preminulo je 6.945 osoba, od ukupno 714.462 zaraženih. Prema zvaničnim podacima, procenat smrtnosti je 0,97%. Na respiratoru je 20 pacijenata obolelih od kovida.

Podaci za Kraljevo

Tokom poslednja 24 časa u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Kraljeva testirano je ukupno 189 uzorka brisa na koronavirus. Prisustvo virusa je potvrđeno kod TRI osobe –  saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

Od početka epidemije u Kraljevu ukupan broj registrovanih slučajeva je  – 19.186.

Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije Grada u Opštoj „Studenica“ nije bilo preminulih od kovida. Ukupan broj preminulih u Kraljevu od početka epidemije je 365.

Koliko je Kraljvčana do sada vakcinisano protiv kovida 19 i koje su vakcine dostupne na punktu u Hali sportova možete pročitati u tekstu Novi podaci o vakcinaciji u Kraljevu.

(R.V)