U petak i tokom predstojećeg vikenda – bez vakcinacije u Kraljevu

Poslednjeg dana aprila i prva dva dana maja – biće prazni i punktovi za vakcinaciju, a evo po kom rasporedu će se vakcinisati oni kojima baš u te dane „pada“ revakcinacija

U kraljevačkom Domu zdravlja ističu da su i sami sinoć saznali da će naredni petak, subota i nedelja biti neradni i za zdravstvene radnike angažovane na vakcinaciji. Direktprka dr Mirjana Krčevinac dodajući ističe da – nema razloga za brigu, jer će proces imunizacije stanovništva biti nastavljen već u ponedeljak – 3. maja.

Vakcinacija će tada biti nastavljena svakog dana u novoj Hali sportova od 8:00 do 20:00 . Građani koji je trebalo da imaju revakcinaciju u petak 30. aprila – biće vakcinisani u ponedeljak 3. maja, a oni kojima „pada“ revakcinacija za vikend – biće vakcinisani u utorak 4. maja.

Od ponedeljka 3. maja, osim revakcinacije, biće nastavljena i vakcinacija građana prvom dozom vakcina koju mogu sami da odaberu.

Prema rečima dr Krčevinac, na početku su se na vacinaciju odazivali više stariji građani, a sada se vakciniše i sve veći broj mladih.

Pozivam ih da se i dalje odazivaju i u što većem broju, apelujući i na one koji se, možda, još uvek dvoume, jer je vakcina jedini način da se zaštitimo od virusa korona. Očigledno je da je vakcinacija doprinela da u našem gradu poslednjih dana ima sve manje pozitivnih na koronavirus – kazala je direktorka Doma zdravlja Kraljevo.

PODACI O VAKCINACIJI U KRALJEVU

Zaključno sa 27. aprilom u Kraljevu su date ukupno  57.263 doze različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisana je 33.601 osoba, a obe doze primilo je ukupno 23.662 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, sve do 20 časova traje vakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V vakcine bez zakazivanja termina preko eUprave. Uporedo sa tim, do 14 časova trajala je revakcinacija građana koji su svoj termin za vakcinaciju drugom dozom vakcine Sinofarm, dobili preko portala eUprava.

Od danas i u kralljevačkih 13 sela aktuelna je vakcinacija prvom dozom svih punoletnih osoba bez termina, ali i revakcinacija za one koji su vakcinisani pre tri nedelje prvom dozom vakcine. Od 6. aprila, kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 27. aprilom, Sinofarm vakcinu primila je 5.641 osoba, vakcinu Fajzer – 456, Sputnjik V- 218 osoba. Juče je, nakon što je od vakcinacije prvih građani koji su bez zakazivanja termina za vakcinaciju preko portala eUprava, prošlo tri nedelje, 38 ljudi revakcinisano Sinofarm vakcinom.

foto/ilustracija: Mohammad Shahhosseini, Unsplash

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *