Enigma – da li je ovo zadatak za prvi osnovne?

29. april 2020.

Već skoro dve godine posmatram “slučaj” kontejnera koji su locirani tik uz ogradu obdaništa u Vojnom naselju; crtač, projektant ili arhitekta je “napravio” nišu za dva kontejnera koja nikada nisu mogla da stanu u tu “nišu”

Neko se, ne daj Bože da je to arhitekta, „preračunao” za čitavih 25 „santima“, pa se, dakle, ta dva kontejnera nikako ne mogu ugurati u tzv. nišu.

Osnovac, onaj koji je tek pošao u školu, sa jedva svojih sedam godina, računam – vrlo bi lako izračunao kolika širina niše treba da bude da bi se u nju ugurala dva kontejnera..

Pare su, dakle, potrošene uzalud. Ipak, postoji rešenje: srušiti jednu od strana niše, i produžiti je za tih 25 centimetara i dodati novi bočni zid.

Inače, osim što je u Kraljevu voda skuplja nego drugde, ni iznošenje smeća nije baš jeftino. Kontejnera za tri zgrade, sedam-osam prodavnica, apoteku,kafanu i sve one koji dolaze kolima iz udaljenijih naselja kako bi iz svojih gepeka istovarili đubre, nedovoljan je bro, četiri. Otud i ovakve slike. Iz “Čistoće” kao da nisu baš rasploženi da, uprkos tog malog broja kanti, dolaze baš svaki dan. Prođe, često, i po tri dana, a da se ne pojave.

                  Dragan Bajović