Neće biti muzičkog programa za doček srpske Nove godine u Kraljevu

Kako portal Krug saznaje, zbog više nego nepovoljne epidemiološke situacije u celoj zemlji, a po naređenju Republičkog štaba za borbu protiv kovida, sličnih programa neće biti ni u drugim mestima u Srbiji

Srpska Nova godina na Trgu srpskih ratnika sutra (četvrtak 13. januar), prema najavama Turističke organizacije Kraljevo (TOK), trebalo je da bude dočekana uz koncert Miroslava Ilića, orkestar Miše Mijatovića, Akapulko bend i trubače. Za najmlađe posetioce spreman je bogat dečiji program, a za odrasle: grejana rakija, kuvano vino, vo na ražnju i spektakularni vatromet.

Sve ovo je, kako saznajemo u TOK, odloženo, a ne otkazano i poklon koncert biće priređen kada to epidemiološka situacija bude dozvolila.

Odmah po objavljivanju vesti o organizovanom dočeku – krenula su i negodovanja. Na društvenim mrežama nekima se nije dopadao način proslave „sa volom, rakijom i vinom“, drugi su konstatovali da koncertu vreme nije „sad kada je kovid eksplodirao“…“Bilo bi dobro da uz ovu vest objavite koliko je danas bilo zaraženih koronom“, „to se zove korona žurka, pa ko voli, nek izvoli“ i „U ime osoblja kovid ambulante – veliko hvala organizatorima”, samo su neki od komentara.

O otkazivanju organizovanih proslava dočeka srpske Nove godine, kako saznajemo od Igora Tešića, zaduženog za odnose sa javnošću u Turističkoj organizaciji Kraljevo, odlučeno je na republičkom nivou.

Prema najnovijem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 257 osoba (juče kod 239) među 659 uzoraka brisa, a u bolnici “Studenica” od kovida su preminule – još dve osobe.

Pulmološkinja i specijalista za plućne bolesti, dr Slavica Plavšić, koja je članica Udruženja Ujedninjeni protiv kovida – ocenila je da će se broj novvozaraženih svakodnevno povećavati i da u narednim danima i nedeljama možemo da očekujemo još veći broj zaraženih nego danas.

Navikli smo da dr Predrag Kon daje bombastične izjave kako medicinski deo Kriznog štaba traži rigoroznije mere, a da se politički deo ne slaže. Sve to liči na neki njihov igrokaz, a narod ne treba da zanima ko je kako glasao na Kriznom štabu, njih zanima zašto nismo spremni dočekali omikron soj. Sve zemlje se zatvaraju, ali smo mi valjda najpametniji na svetu, pa smo dozvolili da se virus toliko širi i da toliko naroda bude zaraženo i bolesno“, ocenila je ona za Nova S.

M. M. D.

1 komentar za naslov “Neće biti muzičkog programa za doček srpske Nove godine u Kraljevu

  1. Велико је незадовољство отказивањем прославе!!!Али шта може у Београду,не може у Краљеву и другим местима!

Comments are closed.