Nije život samo u gradu: Miholjski susreti sela u Ušću

U dva dana – mnoštvo događaja: od izložbe rukotvorina koja će posetiocima dočarati šta se sve lepo pravi i proizvodi na selu, a po gradovima je zaboravljeno, do takmičenja u sportu i nastupa kulturno-umetničkih društava

Manifestacija „Miholjski susreti sela”, za koje je Dom kulture „Studenica” dobio bespovratna sredstva od Ministarstva za brigu o selu, održaće se 5. i 6. novembra u Ušću.

Prvog dana će u holu Doma kulture biti otvorena izložba rukotvorina, koja će posetiocima dočarati šta se sve lepo pravi i proizvodi na selu, a po gradovima je zaboravljeno. Biće tu pletenih, heklanih i vezenih radova, domaćih sapuna i melema, meda i ostalih pčelinjih proizvoda, domaćhih proizvoda od testa… Manifestaciju će otvoriti najmlađa grupa KUD „Studenica”.

Iz ušćanskog Doma kulture pozivaju sve meštane, slučajne prolaznike i goste namernike da dođu, vide, probaju i uvere se u kvalitet domaćeg, ručno stvorenog i unikatnog proizvoda.

Svečano otvaranje je zakazano za petak u 16.00 časova, a ulaz je, za sve događaje oba dana – slobodan.

U subotu, 6. novembra, na sportskim terenima O #Milun Ivanović” održaće se takmičenje u malom fudbalu, šutiranju trojki i nadvlačenju konopca. U slučaju kiše, takmičenje će se održati u sali Osnovne škole.

U 16 časova u Domu kulture održaće se koncert KUD-ova, pevačkih grupa, izvođačkih ansambala i vokalnih i instrumentalnih solista.

Po završetku koncerta sledi proglašenje pobednika manifestacije, a to će biti selo koje je osvojilo najviše titula u takmičarskim disciplinama.

Iz Doma kulture „Studenica“ zahvaljuju se svima koji su na bilo koji način pomogli da ova manifestacija uspe i možda postane održiva.

Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže na sportskim terenima i u Domu kulture, da pokažemo da nije život samo velegrad. Naše Ušće, malo mesto velikog srca i te kako živi i živeće – kaže direktorka Mirka Stojanović.