Otac mladića koji je povredio drugog: Nismo sina učili nasilju i nasilje ne opravdavamo

Redakcija portala Krug kontaktirala je oca mladića koji je vinovnik incidenta na Gradskoj terasi; otac poručuje: Razumem ljutnju i bes građana, mi smo poštena porodica, ali moj sin je pogrešio i zato će odgovarati

Dragi moji FB prijatelji, drugari..poznanici i neznanci…da se ovako javno oglasim svima kao savestan roditelj...“, početak je poruke kojom se večeras u jednoj od FB grupa oglasio otac maloletnika koji je povredio drugog u incidentu na Gradskoj terasi.

Naša redakcija kontaktirala je oca mladića koji je potvrdio da razume revolt, ljutnju, i bes građana sa kojima se, kako je naveo i u svom obraćanju na društvenim mrežama, sasvim slaže. Uz odobrenje prenosimo njegovu poruku:

Situaciju nisam prepustio da se, kako kažu, zataškava…već dete u auto i pravac u policiju…Ja nisam nikakav inspektor, niti direktor… običan gradjanin ovoga grada…  Sva su deca ravnopravna…tako i moje… Pogrešio je i zato će odgovarati kako procene nadležni organi….Da vas obavestim…posetio sam i oca povredjenog dečaka kao civilizovan svet i pružio ruku podrške…saosećanja..pomoći, kakva god bila…Ne branim se… niti bežim odgovornosti…Nismo dete vaspitavali na ovaj način…zato ne želim bilo kakva zataškavanja….Stvari koje god težine bile ne rešavaju se nasiljem…. Vidim da su mnogi loše obavešteni… Glupo je donositi zaključke unapred…. Sankcije za svakog postoje….Opet, ponavljam…samovoljno smo otisši u policiju i prijavili smo dešavanje.. te su onda pozivani učesnici i saučesnici….

Ne želim da se ovakve stvari dešavaju. Zato postoji zakon koji ja neću preskočiti, kakve god sankcije i kazne da budu – neka to bude škola za svačije dete i za roditelje“.

Sada je najvažnije da je povređeni dečak dobro, a sve ostalo je u rukama nadležnih.

 O novom, večerašnjem saopštenju kraljevačke policije čitajte u tekstu Mladić koji je udario drugog mladića nije “sin inspektora”

M. M. D

One thought on “Otac mladića koji je povredio drugog: Nismo sina učili nasilju i nasilje ne opravdavamo

Comments are closed.