Predložite kandidate za nagrade i priznanja grada Kraljeva

Skupština grada Kraljeva na Kraljevdan 7. oktobra tradicionalno dodeljuje 8 nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama, ustanovama i preduzećima. Ako želite nekoga da predložite, učinite to do 20. avgusta

            Komisija za nagrade i priznanja Skupštine grada Kraljeva danas je uputila poziv javnosti za podnošenje predloga za dodelu nagrada i priznanja za 2021. godinu. Pisane predloge do 20. avgusta mogu podneti: građani, preduzeća, ustanove, organizacije, mesne zajednice, društva, stručna i druga udruženja. Priznanja i nagrade za koje možete predložiti kandidate, kao i objašnjenje kome je koja nagrada namenjena, navedeni su u javnom pozivu:

  1. Zvanje počasnog građanina grada Kraljeva – Dodeljuje se kao najviša lična počast i izraz posebnog poštovanja građanima koji uživaju veliki ugled u zemlji i svetu, može se dodeliti i stranim državljanima.
  1. Diploma zaslužnog građanina grada Kraljeva – Dodeljuje se građanima za učinjena humana dela, za dugogodišnji rad i ostvarenja u oblasti naučno-istraživačkog rada, zdravstva, prosvete, kulture, umetnosti, fizičke kulture, sporta, proizvodnog rada i drugim oblastima društvenog i javnog života, koji su od izuzetnog značaja i predstavljaju trajnu vrednost za grad Kraljevo. Diploma se može dodeliti i građanima koji nemaju prebivalište na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim državljanima, ukoliko je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.
  1. Diploma zaslužnog preduzeća i ustanove – Za dugogodišnji rad i izuzetne uspehe u privredi, nauci, zdravstvu, prosveti, kulturi, umetnosti, fizičkoj kulturi, sportu i drugim oblastima, kao i za druge uspehe, kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji grada Kraljeva. Može se dodeliti i preduzećima i ustanovama čije sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim preduzećima i ustanovama, ako je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.
  1. Diploma zaslužne sportske organizacije – dodeljuje se za dugogodišnji rad i izuzetne uspehe u sportu i fizičkoj kulturi kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji grada Kraljeva. Može se dodeliti i sportskim organizacijama čije sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim sportskim organizacijama, ako je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.
  1. Diploma zaslužne obrazovne ustanove – za dugogodišnji rad i izuzetne uspehe u oblasti prosvete kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji grada Kraljeva. Diploma se može dodeliti i obrazovnim ustanovama čije sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim obrazovnim ustanovama, ako je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.
  1. Diploma zaslužnog udruženja građana – Za humana dela, dugogodišnji rad i izuzetne uspehe u privredi, nauci, zdravstvu, prosveti, kulturi, umetnosti, fizičkoj kulturi, sportu i drugim oblastima, kao i za druge uspehe, kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji grada Kraljeva. Može se dodeliti i udruženjima građana čije sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim udruženjima građana, ako je njihov doprinos od izuzetnog značaja za grad Kraljevo.
  1. Oktobarska nagrada grada KraljevaDodeljuje se pojedincima ili grupama autora za zajedničko ostvarenje, za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u nauci, kulturi, umetnosti, prosveti, zdravstvu, fizičkoj kulturi, sportu, novinarstvu, proizvodnom radu ili u drugim oblastima privrednog i društvenog života, a koje je postalo dostupno javnosti publikovanjem, izlaganjem ili dostupno na drugi način u periodu od 1. avgusta 2020. godine do 31. jula 2021. godine, a može se dodeliti i za celokupno stvaralaštvo. Oktobarska nagrada dodeljuje se licu koje je državljanin Republike Srbije
  1. Specijalna nagrada za podsticaj humanosti „Milomir Glavčić“ –  Dodeljuje se građanima, preduzećima, ustanovama, udruženjima, organizacijama ili mesnim zajednicama za humana dela i podsticaj humanosti u različitim oblastima društvenog i javnog života za period od 1. avgusta 2020. godine do 31. jula 2021. godine. Specijalna nagrada se može dodeliti i građanima, preduzećima, ustanovama, udruženjima, organizacijama ili mesnim zajednicama čije prebivalište, odnosno sedište nije na teritoriji grada Kraljeva, kao i stranim državljanima, preduzećima, ustanovama, udruženjima ili organizacijama, ukoliko je njihov doprinos od značaja za grad Kraljevo.

Obrazložene predloge u pisanoj formi potrebno je dostaviti Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine grada Kraljeva, najkasnije do 20. avgusta. Dodatne informacije možete dobiti u kancelariji 106 u zgradi Gradske uprave, ili na telefon 306-017.

U pozivu se navodi da će biti razmatrani samo blagovremeno podneti predlozi, a da će priznanja i nagrade biti uručeni na Dan grada Kraljeva, Kraljevdan – 7. oktobra 2021. godine.

R.V.

1 komentar za naslov “Predložite kandidate za nagrade i priznanja grada Kraljeva

  1. Mnoooogo je kandidata, Vučići, D. J. Vučićević, Ž Mitrović, M Marić, tamo neki Zeljo, tamo neki Veselinovići, Simović, dr Terzić, ima ima te bulumente, samo oni koji zaslužuju nagrade i druge pičasti neće biti u konkurenciji….

Comments are closed.