Preminuo nekadašnji urednik Radio Kraljeva Slavoljub Daišević

Nebeska kraljevačka novinarska redakcija od juče ima još jednog člana više, posle odlaska u večnost novinara za kojeg je radio bio i ostao velika životna ljubav

U Kraljevu je juče u svojoj 84-oj godini preminuo Slavoljub Slavko Daišević, višedecenijski novinar i urednik. Slavko je rođen 4.decemba 1937. godine u Tavniku kod Kraljeva. U svom rodnom selu i kasnije u Lađevcima pohađao je i završio osnovnu školu. Bio je đak kraljevačke Gimnazije, a potom je završio i Višu pedagošku školu u Beogradu.

Radio je kao stipendista u Sanskom Mostu kod Banjaluke, kao nastavnik srpskohrvatskog jezika. Tu je i počeo svoju novinarsku karijeru na lokalnom radiju, gde je bio i prvi urednik. U Kraljevo se vratio 1975. godine i počeo da radi u Radio Kraljevu i „Ibarskom novostima“ u kojima je ostvario dugu i plodnu karijeru.

Osamdesetih godina prošlog veka postaje urednik Radio Kraljeva, uvodi jutarnji program, tematske emisije, a pod njegovom uredničkom „palicom“ počeo je da se emituje i Drugi program radija. Devedesetih godina prošlog veka Radio Kraljevo proglašeno je za najbolji radio u sistemu Udruženih radio stanica Srbije

Plejada sjajnih novinara stasala je tokom njegovog urednikovanja. Mnogi od njih su i danas u novinarstvu. I Slavkov sin Aleksandar Daišević nastavio je očevim novinarskim stopama i već godinama je novinar RTV Kraljevo i Ibaske novosti.

Sahrana Slavka Daiševića zakazana je za sutra (ponedeljak, 25. oktobar) na Starom groblju u Kraljevu.

Neka mu je večna slava i hvala.