Preminuo Slavko Janošević

U Kraljevu je danas, posle kratke i teške bolesti, u svojoj 61-oj godini, preminuo Slavko Janošević. U Kraljevu je i rođen 2. juna 1960. godine. Završio je Gimnaziju u svom rodnom gradu, a Pravni fakultet  u Beogradu. Bio je direktor Kraljevačke televizije i u dva mandata direktor JP „Ibarske novosti“. Nije bio samo “jedan od direktora Ibarskih novosti”, nego direktor koji je Televiziju i Radio Kraljevo, krajem prošlog veka, doveo na poziciju najgledanijeg i najslušanijeg medija u Srbiji van Beograda.

Bio je na čelu ove informativne kuće u najturbulentnijim godinama:  tokom bombardovanja i tokom oktobarskih promena 2000. godine.

Tokom svog radnog veka ostvario se i u privatnom preduzetništvu, a kao diplomirani pravnik radio je i u Apotekarskoj ustanovi „Kraljevo“.

Ponosio se svojom borbom za demokratske promene, godinama istrajavao u borbi za poštovanje profesionalnih standarda u novinarstvu, voleo je brodove i more.

Slavko Janošević, koji je iza sebe ostavio kćerku i sina, biće sahranjen sutra (četvrtak, 18. februar) u 15 časova na groblju u Kovanluku.

Neka mu je večna slava.

2 komentara za naslov “Preminuo Slavko Janošević

  1. Žalim. Iskreno i duboko žalim. Znam da si imao dobru dušu, ali nisam znao da si imao loše zdravlje. Neka Ti je laka rajska zemlja.

  2. Divan i plemenit čovek, veliki borac za pravdu i demokratiju, naš Saša Janoševic ,, preselio se na bolje mesto. Putuj druže, neka ti je laka crna zemlja.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *