Preminuo Zoran Jovanović, vlasnik RTV Melos

Naš kolega godinama je bio neumoran medijski pregalac, ali je, nažalost, posle višenedeljnog lečenja, najpre u Kraljevu, a potom u Beogradu, izgubio bitku sa koronavirusom

U Beogradu je danas, u svojoj šezdesetoj godini, preminuo Zoran Jovanović, osnivač i direktor Radio televizije Melos iz Kraljeva i odbornik u kraljevačkoj gradskoj skupštini. Naš kolega Zoran Jovanović godinama je bio neumorni medijski pregalac. „Melos“, koji je bio njegov zaštitni znak počeo je kao diskografska kuća 1984. godine, kada je osnovana i televizija, a ideja je bila da ona bude logistika diskografiji. Međutim, stvari su se promenile posle 2000. godine u korist televizije, pa je diskografija postala logistika televiziji.

TV „Melos” osnovana je 1992. godine u Kraljevu, a svoj rad širila je na studija u Beogradu, Novom Sadu, na Zlatiboru, u Ivanjici. Programski koncept medijske kuće na čijem čelu je godinama bio Zoran Jovanović danas je informativno-zabavnog karaktera.

Inače, „Melos” je počeo kao diskografska kuća 1984. godine, kada je osnovana i televizija, a ideja je bila da ona bude logistika diskografiji. Međutim, stvari su se promenile posle 2000. godine u korist televizije, pa je diskografija postala logistika televiziji.

Zoran Jovanović bio je diplomirani ekonomista, u svetu medija posvećeni profesionalac, a zahvaljujući medijskoj kući na čijem je čelu bio, svakodnevno su informisani građani većeg dela Srbije kroz tri informativna dnevnika.

Zoran Jovanović ostavio je iza sebe suprugu i dva sina.

Datum i mesto sahrane našeg kolege biće naknadno određeni.

Neka je našem kolegi večna slava.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *