Prijavite se za popisivača

Kandidati će imati obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, period angažovanja na samom popisu je od 23. septembra do 31. oktobra, a ovo su uslovi

Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače koji će trajati do 5. avgusta do 20 časova.

Poziv svim zainteresovanim građanima  Republički zavod za statistiku da se prijave uputio je zbog predstojećeg Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. koji će biti organizovan tokom oktobra ove godine.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka i da obiđu teren sa instruktorom. Od 1. do 31. oktobra dužni su da popišu sve jedinice popisa (stanove, domaćinstva i lica), na teritoriji koja im je dodeljena, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Period angažovanja popisivača je od 23. septembra do 31. oktobra 2022. godine.

U vreme obilaska terena pred popis i tokom terenske realizacije popisa, preraspodela radnog vremena vrši se u skladu sa Planom aktivnosti i može uključivati i rad vikendom.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni:

državljanstvo Republike Srbije;

prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji;

najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave;

stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje;

da kandidat nije osuđivan, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni:

poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) – predviđeno je testiranje kandidata;

mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Sa izabranim kandidatima zaključuje se:

Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili

Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca)

Napomena: Zavod nije odgovoran za eventualni gubitak prava radno angažovanog lica do kog može doći usled promene njegovog radnopravnog statusa i ostvarivanja naknade za rad (npr.: obustavljanje isplate porodične penzije, naknade za slučaj nezaposlenosti i sl.).

Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji opštine/grada u kojem stanuju (žive).

Izuzetno, studenti koji se školuju van mesta stanovanja mogu se prijaviti za rad u svojoj opštini/gradu ili u opštini/gradu u kojem privremeno žive tokom studija.

Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, koja je aktivna od do petka 5. avgusta 2022. godine (do 20.00 časova).

Kandidat može da popuni samo jednu prijavu.

Kandidati će biti rangirani na osnovu podatka iz prijave o naseljenom mestu u kojem žive i ostvarenih bodova.

Pre popunjavanja elektronske prijave obavezno pročitati Zadatke popisivača i proceduru za njihov izbor.

Popunjavanje elektronske prijave na OVOM linku

Rang-lista kandidata koji će biti pozvani na predaju dokumentacije i testiranje biće objavljujena 10. avgusta godine na sajtovima Zavoda  stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.