Saradnja Poljoprivredne škole i Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo

Uvođenjem novog studijskog programa Inženjerstvo zaštite na radu na fakultetu u Kraljevu, otvorile su se mogućnosti šire saradnje škole i fakulteta

Svetlana Mladenović, direktorka Poljoprivredno – hemijske škole „Dr Đorđe Radić“ i prof. dr Mile Savković, dekan Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, potpisali su ugovor o saradnji ove dve obrazovne institucije.

Direktorka Poljoprivredne škole Svetlana Mladenović i dekan FMG prof. dr Mile Savković

Ugovorom je predviđeno zajedničko učešće institucija u projektima od obostranog interesa, kao i realizacija dela nastave za učenike škole u laboratorijama fakulteta i izvođenje praktičnih vežbi za studente fakulteta u laboratorijama škole.

Uvođenjem novog studijskog programa Inženjerstvo zaštite na radu na fakultetu u Kraljevu, otvorile su se mogućnosti šire saradnje škole i fakulteta.

Prva realizovana zajednička aktivnost je izvođenje laboratorijskih vežbi iz predmeta Hemijski principi u inženjerstvu za studente prve godine studijskog programa Inženjerstvo zaštite na radu. Vežbe su izvedene u laboratoriji za hemiju Poljoprivredno – hemijske škole, a u realizaciji vežbi, asistentu Neveni Živančev pomogli su i profesori škole.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *