Sportske igre mladih u Kraljevu 23. maja

Turniri u okviru karavana radosti i prijateljstva održaće se na terenima pod obalom, a za prijavu – još nije kasno: evo i kako to možete da učinite

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u utorak 23. maja stiže u Kraljevo. Dečaci i devojčice od prvog razreda osnovne do prvog razreda srednje škole takmičiće se u četiri sportske discipline. Istog dana Kraljevo će biti domaćin i Regionalnog finala Mis turnira u odbojci.

Turniri u okviru karavana radosti i prijateljstva održaće se na terenima pod obalom. Deca će se takmičiti u igri Lino između dve vatre, atletici (trka na 60 metara), 3×3, a odigraće se i Coca-Cola kup za dečake i devojčice i turnir u malom fudbalu za dečake 2012. godište i mlađe. Svi oni koji se još uvek nisu prijavili, a žele da učestvuju mogu se prajviti i na sajtu igremladih.rs. Pobednici će se plasirati na Regionalno finale koje se u junu održava u Čačku.

U Kraljevo na Regionalni MIS turnir u odbojci stižu i ekipe iz Priboja, Prijepolja, Čačka, Arilja, Bajine Bašte, Nove Varoši… Pobednci turnira izboriće plasman na državno finale koje će se od 10. jula održati u Banji Ždrelo.

Desetu sezonu Igara prati slogan „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koji se realizuje sa generalnim sponzorom Igara u Srbiji, kompanijom Dunav osiguranje. Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović kaže:

Kada smo zajedno sa našim generalnim sponzorom, kompanijom Dunav osiguranje, u martu odlučili da pokrenemo ovu kampanju, nismo ni slutili kakav će ona imati odjek kod dece. Edukativni materijal je pripremljen i za učitelje, sudije, trenere, roditelje. Za decu smo, pored priče o značaju da svi podignemo svoj glas protiv nasilja, a koju se trudimo da prilagodimo njihovom uzrastu, pripremili i važne poruke. Poruke pišu i deca, one su različite, ali kada vidite rukopisom deteta napisano „Hoću da prestane nasilje!“, to je još jedan znak da je odluka o ovogodišnjem fokusu Igara bila prava.

Priliku da ostave svoje poruke protiv vršnjačkog nasilja imaće i SIM-ovci iz Kraljeva. Autori najkreativnijih poruka na kraju desete sezone biće nagrađeni.

       M. M. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *