Tradicija u Kraljevu je nastavljena – pokloni za „novogodišnje bebe“

U kraljevačkom porodilištu prošle godine rođeno je 1.138 beba, što je za 155 manje nego u 2020. godini i najmanje beba za poslednje tri godine; jesu li Vanja, Olga i Uroš vesnici godine koja bi nešto mogla da promeni?

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, odnosno poštovanja propisanih epidemioloških mera, na početku ove godine predstavnici grada Kraljeva nisu bili u prilici da obiđu porodilje i bebe, ali je gradska odluka o darivanju tri bebe koje se prve rode u novoj godini sa teritorije Kraljeva – ispoštovana.

Porodicama koje su dobile prinove, preneli su i čestitke gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, koji je najmlađim sugrađanima poželeo dobro zdravlje, lepo i bezbrižno detinjstvo, srećan i plodotvoran život.

Poklon čestitke na 15.000 dinara, za kupovinu u objektima Apoteke Kraljevo na teritoriji grada Kraljeva i opština Raška i Vrnjačka Banja, u toku januara i februara, i bukete cveća sugrađankama koje su prvih dana ove godine obogatile naš grad sa tri malena stanovnika, mladim mamama predali su zaposleni u porodilištu, a zahvaljujući glavnoj sestri Dušici Parezanović, darovi su stigli do mališana.

Prva je u Novu godinu, prvog januarskog dana, u 11.00 časova, ušla devojčica Vanja obradovavši najpre svoju mamu – Martu Ajtović, iz Obrve, kojoj je ovo drugo dete.

Drugog dana nove godine, u 14.10, naša sugrađanka Biljana Jovanović je rodila treće dete – Olgu.

Devojčicama se, u ponedeljak, trećeg januara, u 18.00 časova, pridružio i Uroš, koga je rodila Jelena Stefanović, iz Ribnice, koja je drugi put postala mama.

U kraljevačkom porodilištu prošle godine rođeno je 1.138 beba. Među njima brojniji su dečaci, jer su na svet došle 553 devojčice i 585 dečaka. To je najmanje beba rođenih u kraljevačkom porodilištu za poslednje tri godine.

Tokom prve „korona godine“ – 2020. u kraljevačkom porodilištu rođene su 1.293 bebe. To je bilo više nego prethodnih godina, jer je 2019. rođeno 1.210, a 2018. na svet je u gradu na Ibru došlo 1.190 mališana.

          M. M. D.