Trud je, izgleda, bio uzaludan?

Snimio sam napuklo staklo na stajalištu kod Vojnog naselja koje već mesecima preti onima koji tu čekaju autobus, ali stakla (reč je o dve table) i dalje – niko da promeni

Već smo ovde pisali i hvalili se kako je autobusko stajalište kod tzv. Vojnog naselja, najčistije u gradu i jedino neoplepljeno raznim nepotrebnim plakatima u tekstu – JEDINO NEUGROŽENO STAJALIŠTE. Snimio sam napuklo staklo koje već mesecima preti onima koji tu čekaju autobus, ali stakla (reč je o dve table) niko da promeni.

Ako se oni koji su zaduženi za ta stajališta i ne brinu toliko na bezbednost građana, onda je ovo stajalište, zato što je najčistije u gradu, bar zaslužilo da dobije te dve nove staklene table.

Zaista, ako je to  stajalište, o kome se brine brica Dragan Arsić, a ja mu medijski potpomažem, zaista bilo najlepše u gradu, osim što se neko naslonio ili naleteo na staklo koje je napuklo i koje može biti opasno po one koji čekaju autobus, kako je moguće da je sprejem po zaleđini stanice ispisano D S K V. DS sigurno nije Demokratska stranka, a ovo KV govori da je reč o Kraljevu. Ovo prvo, D S, se odnosi na „Delije Sever“, “navijače” Crvene zvezde.

Ko žvrlja po staklima i fasadama zgrada, čak i onim fasadama iza kojih su zgrade koje su pod zaštittom države i da li bi policija to mogla da ispita? O stajalištu kod Šumarske škole smo već pisali. Tu su skoro sva stakla (ima ih ukupno šest) bila polomljena. Nadležni su, možda i zbog našeg teksta, postavili nova stakla koja su ubrzo postala oglasna tabla (kao, uostalom, i po celom gradu, osim u Vojnom naselju) pa se sada na tom stajalištu stakla više i ne vide od silnih oglasa, umrlica, plakata, raznih žvrljotina itd.

P.S. I, gle čuda! Frizer Arso je, po završetku svog radnog vremena, negde oko 19 časova, nekim sredstvom uspeo da izbriše DSKV. Preostaje još da se nadležni za stajališta „smiluju“ i da zamene ova dva napukla stakla.

Tekst I fotografije:

D. Bajović