U toku je upis u srednje škole, da li u Kraljevu ima mesta za sve učenike…

Najveće interesovanje bilo je za Medicinsku, Ekonomsku, Elektro-saobraćajnu i Mašinsko-tehničku školu. Gde je bilo slobodnih mesta?

            Upisna groznica za buduće srednjoškolce i njihove roditelje privodi se kraju. Juče i danas u toku je podnošenje prijava za upis u srednje škole za koje su se učenici plasirali na osnovu rezultata završnog ispita i uspeha. Posle prvog upisnog kruga u Kraljevu je od 1.151 učenika samo 8 ostalo neraspoređeno, ali i za njih ima dovoljno slobodnih mesta, kaže načelnica Školske uprave Bojana Marinković:

            –  Ostalo je 80 slobodnih mesta i to u Šumarskoj i Poljoprivredno-hemijskoj školi.

            U Gimnaziji je ostalo mesta u dva specijalizovana odeljenja, ali tu se mogu upisati samo oni koji su položili prijemni ispit baš za ta odeljenja. Danas će biti objavljeni rezultati i drugog upisnog kruga za one koji u prvom nisu došli do željenog smera.

            I ove godine svršeni osnovci i njihovi roditelji su bili najviše zainteresovani za stručne škole:

Bojana Marinković, načelnica Školske uprave za Raški okrug

            –  Najveće interesovanje je bilo za Medicinsku, Ekonomsku, Eletro-saobraćajnu i Mašinsko-tehničku školu, u kojima su sva mesta popunjena u prvom upisnom krugu. Popunjena su sva mesta i u Muzičkoj i Umetničkoj školi.

            Upis u srednje škole moguć je i elektronskim putem i traje duže, sve do 20. jula u ponoć i obavlja se preko portala Moja srednja škola, na kome se mogu pronaći i sve ostale informacije od značaja za upis.

R.V.