Već 24 sata traje blokada na ulazu u Kraljevo

Policija i dalje ne dozvoljava poljoprivrednicima da na traktorima uđu u grad, a oni ne odustaju od svoje namere i sada su još brojniji, pa je umesto 50-ak traktora u koloni sada skoro 8

Posle 24-časovne blokade sada nas ima samo još više sa traktorima u koloni kojom smo juče želeli da prođemo kroz grad kako bismo skrenuli pažnju na svoje probleme, kaže za portal Krug Slobodan Vidojević, predsednik udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja:

Pristižu nam i nove kolege na traktorima. Stigle su kolege iz udruženja „Nadibar“, a uskoro stižu na 15-ak traktora i poljoprivrednici iz Gruže.

Slobodan Vidojević, Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja – foto portal Krug

U protestu, mlekarima, odgajivačima krava i junica priključuju se i voćari, odgajivači ovaca.

Očekujemo da neko izađe pred nas i da nam kaže zašto nismo mogli juče mirno da uđemo i prođemo kroz grad i sve bi bilo gotovo za par sati. I policija je svesna toga, ali… Zato očekujemo i javno pozivamo da danas neko iz vlasti dođe ovde da nam kaže zašto je ovaj narod ovde noćas kisnuo bezveze, zašto su seljaci na magistrali umesto u štalama i na njivama – ističe Vidojević, predsednik udruženja proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja.

Na ulazu u Kraljevo Ibarskom magistralom iz smera Adrana, policija je juče zaustavila kolonu poljoprivrednika na oko 50 traktora. Deo njih krenuo je iz Mrčajevaca, a deo poljoprivrednika sa teritorije Kraljeva pridružio se u Adranima, ali je njihova planirana protestna vožnja zaustavljena na kružnom toku na ulasku u grad. Vidojević podseća da su oni planirali da se odmah nakon protestne vožnje gradskim ulicama vrate kućama.

Za sada se poljoprivrednicima nije obratio niko od zvaničnika osim što im je, kako nezvanično navode, rečeno kako je ocenjeno da bi svojom vožnjom izazvali velike saobraćajne gužve i oštetili automobile u gradskim ulicama kroz koje su nameravali da prođu traktorima.

Za sada poljorivrednici, kako nam je rečeno, nemaju nameru da se povuku.

          M. M. D.

O jučerašnjoj blokadi, zahtevima poljoprivrednika i razlozima za koje navode da su doveli do odluke da se ide u protestnu vožnju na traktorima, čitajte u našem zasebnom TEKSTU i pogledajte VIDEO zapise:

3 thoughts on “Već 24 sata traje blokada na ulazu u Kraljevo

  1. Podržavamo štrajk poljoprivrednika i stočara. Koko dolaze izbori svi obecavaju seljaku kako će sela biti prioritet i da ce se vršiti otkup proizvoda i da se neće uvoziti proizvodi koje Srpaki seljak može dati na naše tržište. Samo pusta obećanja

  2. Svi smo svesni da ce domaca hrana biti veliki problem u veoma bliskoj buducnosti, a kada treba podrzati ti proizvodjace kojih je sve manje, nigde nas nema. Svaka vama čast hrabri ljudi!

Comments are closed.