Video „Razglednica sa Rudna“ najbolja turistička reportaža u Srbiji (VIDEO)

Na 14. izložbi suvenira i turističkih publikacija, koja se tradicionalno održava u Leskovcu, Turistička organizacija Kraljeva osvojila je jedno prvo i dva treća mesta za video materijal

Video publikacija „Razglednica sa Rudna“ u produkciji Turističke organizacije Kraljevo (TOK) proglašena je za najbolju na 14. izložbi suvenira i turističkih publikacija održanoj u Leskovcu u nedelji za nama. Autori su naše kolege novinarka Radmila Vesković i snimatelj i montažer Raško Matović. Promo spot „Zimuj u Kraljevu“ i promo film „Planina Stolovi“  osvojili su treće mesto u svojim kategorijama.

Zanimljivo je da je TOK jedini osvojio nagrade u sve tri kategorije video produkcije, a direktorka ove ustanove Ana Mirosavljević o tome kaže:

 – Turistička organizacije Kraljeva postala je prepoznatljiva po promotivnim spotovima i turističkim filmovima. Na sajmovima i terenskim promocijama privlače pažnju i često posetioci ostanu na našem štandu i po pola sata da bi odgledali kompletan set spotova.  Sa godišnjom produkcijom od desetak promo filmova postali smo lideri među lokalnim turističkim organizacijama i drago nam je da kolege to prepoznaju. Ove godine u Kruševcu smo osvojili drugo mesto, a u Leskovcu smo jedini nagrađeni u sve tri kategorije. Posebno prija nagrada za najbolju reportažu u Srbiji, jer je i produkciono i idejno urađena kompletno od strane kraljevačkih turističkih i novinarskih poslenika.          

Igor Tešić je u TOK-u zadužen za odnose sa javnošću i stoga se najviše bavi promo materijalom. Poslednje tri godine primetna je i agilnost TOK-a na društvenim mrežama. Tako je FB stranica stigla do skoro 16.300 pratilaca, i to vrlo aktivnih, dok stranice većine drugih gradova u Srbiji imaju znatno ispod deset hiljada:

– Trudimo se da spotovi budu efektni, jer je danas teško osvojiti i još teže zadržati pažnju gledalaca. Spotovi nam traju stotinak sekundi pošto se pokazalo da pažnja prosečnog korisnika društvenih mreža (FB, YT, IG) traje toliko. Za dobar spot su najvažniji dobar kadar i montaža, ali trudimo se da svaki od njih ima neku svoju priču. Video materijal emitujemo i na televizijama, ali nam je fokus na društvenim mrežama.  

Razglednica sa Rudna“ na Fejsbuku je imala više od 47.000 pregleda, što je odličan rezultat s obizirom na to da traje 11 minuta.

Pogledajte VIDEO:

Turistička organizacija Kraljeva drži i mini rekord ne samo u Srbiji, nego u regionu sa spotom o manastiru Žiči, koji na FB ima više od 175.000 pregleda i 17.800 lajkova, a više od 100.000 pregleda imali su spotovi „Letuj u Kraljevu” i „Wellcome to Kraljevo“.

 –  Sarađujemo sa velikim brojem snimatelja, montažera, produkcijskih kuća i drugih turističkih i medijskih poslenika. Želimo da svaka turistička atrakcija i manifestacija imaju svoje spotove, a kada više ljudi učestvuje u stvaralačkom procesu, onda to znači više ideja, više uglova posmatranja što podiže krajnji rezultat. Sada imamo impresivnu video i foto kolekciju sa više od 2.000 video zapisa i 5.000 fotografija i zato sve TV kuće vole da saradjuju sa nama – kaže Tešić.

Od digitalnih medija ono gde je očito da ima mesta poboljšanju jeste sajt Turističke organizacije Kraljevo. Mnogo je bogatiji sadržajem i lepši nego prethodna verzija, ali i dalje deluje pomalo staromodno. Verujemo da znaju da je sajt matična kuća na internetu, a da su društvene mreže vlasništvo Zakerberga i ekipe, i da će poboljšanje sajta biti sledeći projekat. Takođe, trebalo bi povećati vidljivost You Tube kanala, koja znatno zaostaje za FB stranicom.

U TOK-u ne zapostavljaju ni štampani materijal, pa tako ovih dana iz štampe izlazi brošura „Vodič za planinarenje – 14 planinarskih staza koje morate posetiti“ na srpskom i engleskom jeziku, sa GPX i KML kodovima za svaku stazu. O tome možete čitati u našem tekstu Hajdemo u planine: 7 + 7 najatraktivnijih staza u okolini Kraljeva.

M.M.D.

Na sličnu temu:

Pavle Pavlović: 7 načina da doživite čudesnu prirodu Kraljeva

Ko i zašto letuje u kraljevačkim selima

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *