„Zasadi život, budi heroj!“

U susret 15. februaru, Svetskom danu dece obolele od raka, NURDOR Kraljevo organizuje akciju u kojoj, donirajući 100 dinara za „čudesnu olovku“ možete postati deo široke mreže donatora i prijatelja dece i mladih obolelih od raka

Prethodna godina sve nas je veoma dobro podsetila da su nam solidarnost i empatija neophodni. NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje sačinjavaju roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje) – organizacija je koja olakšava živote deci oboleloj od raka i njihovim najbližima, pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku. NURDOR će i ove godine obeležiti Svetski dan dece obolele od raka, 15. februar, sa željom da podigne nivo svesti društvene zajednice o problematici raka kod dece, poboljšanju uslova lečenja i rehabilitacije obolele dece, kao i pružanja moralne i materijalne pomoći deci i njihovim porodicama.

Ranijih godina – 15. febrara – Svetski dan dece obolele od raka obeležavan je skupovima sa kojih su puštani baloni kao znak podrške za najmlađe heroje. Pridruži nam se i ti u svom gradu i učini dobro delo. Budi deo tima, jer zajedno možemo više! :

U NURDOR-u Kraljevo ističu da ove godine neće biti organzovanog okupljanja na trgovima gradova Srbije, zbog epidemiološke situacije, ali da imaju akciju koja traje već sedam dana na koju je odziv – vrlo dobar.

„NURDOR“ Kraljevo, sa željom da ojačaju sopstvene snage, pozvao je učenike osnovnih i srednjih škola u Kraljevu ponudivši mogućnost da pomognu svojim vršnjacima koji se i u ovim teškim danima bore za ozdravljenje.

U ponudi je olovka sa bookmarkerom – „Zasadi život, budi heroj!“.

To je olovka kojom se može pisati i koja u sebi sadrži seme (nane, bosiljka ili lavande). Spakovana je u kartonski omotač – bookmarker na kojem se nalazi uputstvo za sadnju semena. Svakom donacijom od 100 dinara, i učenici, i nastavnici, mogu da postanu ponosni vlasnici čudesne olovke, uključujući se tako u široku mrežu donatora i prijatelja dece i mladih obolelih od raka.  Četiri poruke koje želimo da pošaljemo su: piši što više, čitaj što više, kad god možeš posadi biljku i uvek pomozi drugom – poruka je kraljevačkog NURDOR-a.

Sva sredstva prikupljena povodom Svetskog dana dece obolele od raka biće namenjena dugoročno veoma važnom projektu – novoj Roditeljskoj kući u Beogradu koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljima iz čitave Srbije.

              M. M. D.