Kompanija „Lidl” započela gradnju supermarketa u Kraljevu

Svoje objekte ova kompanija otvarala je, u proseku, za oko četiri meseca od početka gradnje

Na zemljištu koje je u njihovom vlasništvu, kompanija „Lidl“ započela je pre dva dana izgradnju „Lidl“ supermarketa, a radove izvodi preduzeće „Tehnogradnja“ Kruševac.

U pitanju su katastarske parcele 3173 i 3170/7 sa leve strane Karađorđeve ulice. Sa ovog terena uklonjeni su raniji objekti.

foto V. Vasić

Supermarket u Kraljevu će se prostirati na oko 2.600 kvadratnih metara, a uz objekat je predviđena i izgradnja parkinga sa 124 mesta, u okviru kojih osam za invalide i dva za roditelje sa decom. Planiran je i prostor za parking bicikala, kao i prostor pod zelenim površinama.

Jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Evropi će i u Kraljevu kupcima ponuditi bogati asortiman prehrambenih, ali i neprehrambenih proizvoda, uz brojne pogodnosti.

Grad Kraljevo i JKP „Vodovod“ Kraljevo su delom finansijski pomogli u obezbeđivanju infrastrukturnih uslova za početak gradnje „Lidlovog“ supermarketa u Kraljevu. I Kraljevčani i svi koji budu prolazili jednom od najvažnijih sabirnih saobraćajnica Kraljeva imaće mogućnost za kupovinu u „Lidlovom“ supermarketu – i svakodnevnih potrepština, ali i nabavki većeg obima.

Kompanija „Lidl“ prve prodavnice u Srbiji otvorila je 2018. godine. Danas je zastupljena u 32 zemlje sa oko 12.000 prodavnica, dok „Lidl Srbija“ broji više od 60 prodavnica i 2.800 zaposlenih širom naše zemlje.

U decembru prošle godine, iz pres službe kompanije „Lidl“, na naše pitanje koje se odnosilo na početak gradnje supermarketa u Kraljevu, odgovorili su:

U skladu sa internim odlukama i strategijom kompanije trenutno nismo u mogućnosti da damo detaljnije informacije o početku gradnje i rada prodavnice. Izuzetno nam je drago što postoji zainteresovanost za Lidl ponudom u Kraljevu i što nas potrošači nestpljivo iščekuju. O svim relevantnim novostima potrošači i šira javnost će biti blagovremeno obavešteni“.

Svoje prodajne objekte u Srbiji ova kompanija otvarala je, u proseku, za oko četiri meseca od početka gradnje, pa će tako verovatno biti i u ovom slučaju.

Među deset najčitanijih tekstova od osnivanja portala Krug – četiri su na temu otvaranja „Lidla“ u Kraljevu. Ova tema uvek podeli javnost: na jednoj strani su oni koji smatraju da „dolazak Lidla znači kraj malih radnji i prodavnica“ ili „prodaju genetski modifikovane hrane“, do onih koji jedva čekaju da kupuju „jednostavno, bolje, povoljnije“.

   M.M. D.

naslovna fotografija – ilustracija – jedna od Lidlovih prodavnica u Srbiji

2 thoughts on “Kompanija „Lidl” započela gradnju supermarketa u Kraljevu

  1. Sve je to lepo,samo sto na tom mestu nije bilo fudbalsko igraliste,nego je idalje na tom mestu i u upotrebi je.I Lidl nije delimicno na igralistu,već je dovoljno udaljen od igralista,i ne ugrozava ga.

  2. I jedno i drugo je tačno. Sa jedne strane konkurencija su drugim radnjama, i prodavaće genetski modifikovanu hranu, a sa druge strane, biće nekih stvari za kupovinu, koje su povoljnije, u odnosu na druge prodavnice. Istina nije nikad jednolična, ona ima u sebi i pozitivno i negativno. Zato se kaže, istina je u sredini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *