Ne, ovo nije „mina“ u gradskom parku

Iako liči na ostatak nekog ubojnog sredstva, metalni predmet koji se nalazi iza „zidića“ u gradskom parku je bezopasan, utvrdili su nadležni

            Radeći nedavno jednu od tema u parku kod Duhovnog centra pažnju nam je privukao metalni predmet koji viri iz zemlje iza „zidića“ nad obalom, na 30-ak metara od obdaništa.

Laički, neodoljivo podseća na ostatak neke ubojite naprave iz Drugog svetskog rata, mada nije logično – teško da bi „izronila“ posle skoro 80 godina na mestu na kome je bilo radova u više navrata.

            Fotografiju smo više kao zanimljivost poslali osobi koja je dugo radila u službama za vanredne situacije… a u takvim službama „nema šale“. Tako su pripadnici Odeljenja za vanredne situacije zaduženi za neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) izašli na lice mesta i konstatvali da ovaj predmet nije NUS. Nezvanično, mogao bi biti ostatak metalnog stuba za rasvetu.

            Možda će se mnogi podsmehnuti našoj ideji da bi ovo mogao biti neki opasan predmet uz narodnu izreku „u strahu su velike oči“, na šta bismo odgovorili izrekom „ko pita, ne skita“ J

R.V.