Nesreća na gradilištu OŠ “Sveti Sava”: jedan radnik poginuo, drugi teško povređen

Mladić iz Obrenovca star 22 godine poginuo je danas prilikom dizanja metalne konstrukcije na gradilištu u naselju Ribnica, a njegov godinu dana mlađi kolega (obojica radnici beogradske firme) – teško je povređen

Tragedija na gradilištu u naselju Ribnica dogodila se danas oko 12.30. Kako portal Krug saznaje od Vukosava Konjikušića, gradskog koordinatora za saradnju sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjimaa koja finansira izgradnju nove zgrade OŠ “Sveti Sava”, nesreća se dogodila prilikom podizanja metalne konstrukcije. Mladić iz Obrenovca (22), radnik jedne beogradske firme, konstatovao je prilikom dizanja konstrukcije da još nešto na njoj treba da oboji i, praktično, je utrčao ispod nje.

Konstrukcija je pala, on je dobio udarac u glavu i njemu nismo mogli da pomognemo, dok smo drugog mladića, starog 21 godinu, uspeli da izvučemo. I njemu su kasnije konstatovane teške povrede, iako je u prvi mah izgledalo drugačije – u šoku je za portal Krug ispričao Konjikušić, izražavajuži žaljenje zbog ugašenog mladog života. On se na mestu nesreće zatekao prilikom redovnog obilaska radova na gradilištu.

On je dodao kako se nada da će se drugi mladić koji je povređen i transportovan u Opštu bolnicu “Studenica”, gde su mu u međuvremenu konstatovani prelom ruke i uboji što pre uspešno opraviti.

Istragu na mestu nesreće jeobavili su predstavnici nadležnog tužilaštva, Policijske uprave Kraljevo i Inspekcije rada.

                M. M. D.