Olujni vetar u Kraljevu čupao i drveće (VIDEO)

Olujni vetar koji je noćas duvao u Kraljevu brzinom od gotovo 80 km/h izgleda da je najveće posledice ostavio u Ulici Zelena Gora u blizini Pampule, gde smo zabeležili mnošto polomljenih grana i dva velika drveta iščupana iz korena

Srećom, povređenih nije bilo, a kako smo mogli videti na licu mesta, naneta je manja materijalna šteta na pojedinim automobilima. Jednom rečju, dobro je kako je moglo da bude. Kako saznajemo, na terenu je najpre intervenisala vatrogasna ekipa, koja je oslobodila saobraćajnicu.

Posledice nevremena

Prema informaciji dobijenoj u meoteorološkoj stanici u Kraljevu, neuobičajeno jak vetar je duvao oko tri sata, počeo je nešto posle ponoći i trajao do 3 časa. Najjači udari su bili između 1h i 2h posle ponoći, a najjači udar iznosio je 21,6 m/s ili oko 78 km/h, što na skali spada u olujni vetar i nije uobičajeno za naše područje. 

Ovako je prošle noći bilo na Gradskom keju: 

U gradu smo na više lokacija sreli ekipe gradske čistoće koje su od ranih jutarnjih sati skupljali lišće i granje koje je tokom noći popadalo.

Ako vam je noćašnji vetar zvučao strašno, pomislite samo kako je u vetrovitim područjima. Da ne idemo dalje od našeg Banata, gde košava vrlo često duva jače od 100 km/h, tako da je naše iskustvo od noćas bilo tek da naslutimo kakva sila vetar može biti.

R.V.