Osumnjičena za proneveru više od 10 miliona dinara

M. S. iz Beograda saslušana je u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je oštetila privredno društvo “Radijator inžinjering“ iz Kraljeva

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je M. S. iz Beograda zbog sumnje da je oštetila privredno društvo “Radijator inžinjering“ iz Kraljeva za više od 10 miliona dinara, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti iz člana 224. stav 3 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora.

Sumnja se da je M. S, kako se navodi u saopštenju tužilaštva, kao računopolagač u PD „Radijator inžinjering“ pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist od 10.134.736,80 dinara, tako što je novac od prodatog peleta zadržavala za sebe, umesto da uplati na račun privrednog društva, koje je oštetila za pomenuti iznos.

Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela koje joj se stavlja na teret.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da M. S. odredi odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke.

foto/ilustarcija – portal Krug