Policija za devet sati otkrila 354 saobraćajna prekršaja u Kraljevu

Tokom pojačane kontrole saobraćaja na području Kraljeva i Kragujevca najviše kažnjenih nije koristilo sigurnosni pojas, 70 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP sproveli su devetočasovnu akciju pojačane kontrole saobraćaja i ukupno otkrili 681 prekršaj, od čega 317 u Kragujevcu i 364 u Kraljevu (u Kraljevu je bilo za skoro 16 odsto više prekršaja nego u Kragujevcu).

Akcija je bila usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno je 70 vozača, od kojih je devet zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 267 vozača, odnosno putnika, a zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 159 vozača.

U akciji je bilo angažovano oko 100 policijskih službenika, kao i svi raspoloživi tehnički resursi za kontrolu saobraćaja,.

Uprava saobraćajne policije će, u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja, i u narednom periodu nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola, navodi se u saopštenju policije.

M. M. D.