Policija za vikend isključila sedam vozača iz saobraćaja

Vozačima od kojih je jedan odbio testiranje, a po trojica vozili pod dejstvom alkohola ili  psihoaktivnih supstanci – određeno je zadržavanje do 12 časova

Pripadnici Policijske uprave Kraljevo su, tokom vikenda, iz saobraćaja isključili sedam vozača, od kojih trojicu zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, jednog koji je odbio testiranje i trojicu koji su vozili pod dejstvom alkohola.

Policija je u Dositejevoj ulici u Kraljevu zatekla četrdesettrogodišnjeg muškarca za koga je utvrđeno da je „opelom“ upravljao pod dejstvom lekova sa liste psihoaktivnih supstanci, dok je u Vrnjačkoj Banji zaustavljen dvadesetdvogodišnjak koji je vozio „pežo“ pod uticajem kanabisa.

Takođe, policija je u Žičkoj ulici u Kraljevu isključila iz saobraćaja dvadesetpetogodišnjeg muškarca koji je, pod dejstvom kanabisa, upravljao „citroenom“, kao i dvadesetdvogodišnjeg vozača „tojote“ koji je odbio da se testira, a koji je zaustavljen u Vrnjačkoj Banji.

Saobraćajna policija je u Vrnjačkoj Banji zaustavila dvadesetjednogodišnjeg muškarca koji je upravljao „fijatom“ sa 1,72 promila alkohola u organizmu, kao i dvadesetsedmogodišnjaka koji je vozio automobil „alfa“ sa 1,69 promila alkohola.

U Proleterskoj ulici u Kraljevu, zatečen je tridesetdvogodišnjak koji je vozio „reno“, takođe, sa 1,69 promila alkohola u organizmu.

Vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.