Rasvetljena dva razbojništva, uhapšeno pet osoba iz Vrnjačke Banje

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vrnjačkoj Banji, a pet osoba iz ovog mesta uhapšeno je zbog osnova sumnje da su krivična dela počinili u saizvršilaštvu

D. J. (1992), R. V. (1993) i G. M. (1992) se sumnjiče da su, 18. jula, više puta  udarili rukama i nogama dvadesetšestogodišnjeg Kraljevčanina i oteli mu torbicu sa 70.000 dinara i ličnim dokumentima.

Dvadesetšestogodišnjak je lakše povređen i pomoć mu je ukazana u kraljevačkoj bolnici.

Takođe, sumnja se da su narednog dana D. J, G. R. (1987) i A. V. (1986) na putu kod Vrnjačke Banje zaustavili putničko vozilo kojim je upravljao tridesetjednogodišnji muškarac iz Vrnjačke Banje, nasrnuli na njega i uz pretnju mu otuđili oko 10.000 dinara, ogrlicu i sat.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija A. V. pronađena je manja količina kanabisa i tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.