U Kraljevu uhapšeno 9 osoba – sumnja se da su oštetili budžet za 14,3 miliona dinara

Sumnja se da su oni, kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, sa lažnom dokumentacijom, konkurisali na javnom pozivu Ministarstva poljoprivrede, kako bi ostvarili pravo na podsticaj za nabavku mehanizacije i opreme

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu uhapsili su devet osoba osumnjičenih da su oštetili budžet Republike Srbije za više od 14,3 miliona dinara

Niko od ovih devet osoba nije iz Kraljeva. Uhapšeni su: A. K.(1973) i M. F.(1986) iz Šapca, D. Ž. (1979) iz Smedereva, J. R.(1979), N. R. (1975), M. A. (1968) i M. R. (1973) iz Beograda, U. J.(1985) iz Alibunara i A. B.(1998) iz Rume zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti, navodi se u saopštenju kraljevačke policije.

Sumnja se da su oni, kao vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, sa lažnom dokumentacijom, konkurisali na javnom pozivu kako bi ostvarili pravo na podsticaj za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i opreme koje je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Oni se sumnjiče da su ovom Ministarstvu dostavili lažne račune, kao i naloge o uplati o navodno izvršenom plaćanju za nabavku mašina i opreme.

Na osnovu ove lažne dokumentacije oni su, kako se sumnja, stekli pravo da ostvare podsticije, na osnovu čega im je uplaćen novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, navodi se u saopštenju kraljevačke policije.

1 komentar za naslov “U Kraljevu uhapšeno 9 osoba – sumnja se da su oštetili budžet za 14,3 miliona dinara

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *