Uhapšeno pet osoba u Kraljevu

Zbog sumnje da su primali ili davali mito, sumnjičenima, među kojima je i sudija M. B, predsednica Prekršajnog suda u Kraljevu, određeno je zadržavanje do 48 sati

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je sudija M. B. predsednica Prekršajnog suda u Kraljevu, zbog sumnje da je primala mito kako bi donosila nezakonite odluke u korist okrivljenih. Pored nje uhapšene su još četiri osobe.

Kako saopštava Tužilaštvo, uhapšeni su i V. L., B. T., V. P. i B. K.

Njih četvoro se sumnjiče da su – ili posredovali u davanju poklona u novcu, ili su novac predavali sudiji da bi u okviru svojih službenih ovlašćenja, u predmetima u kojima je bila zadužena ili u predmetima drugih sudija ovog suda, protivzakonito donosila odluke koje su pogodovale okrivljenima, piše RTS.

Osumnjičeni se terete za krivična dela primanje mita i davanje mita.

Određeno im je zadržavanje do 48 sati tokom kojih će biti privedeni u Tužilaštvo radi saslušanja.

1 komentar za naslov “Uhapšeno pet osoba u Kraljevu

  1. Takve stvari se ne desavaju samo u Kraljevu vec pretpostavljam i u drugim gradovima nase zemlje .I sam suocen sa sramnom presudom osnovnog suda u Raskoj gde i pored ociglednih dokaza sudija donosi sramnu presudu i onda se covek zaista pita dali je moguce da se takve stvari desavaju u takvim institucijama.

Comments are closed.