Veljka Ratkovića je izdalo – srce

List „Večernje novosti“ objavio je rezultate konačnih tokiskoloških nalaza koji su pobili sva druga nagađanja i koji pokazuju da je po mladog Kraljevčanin (koji se srušio na bini u Mrčajevcima na koncertu pre nepunih 40 dana) koban bio – infarkt

Prema pisanju „Večernjih novosti“, „konačni toksikološki nalazi, koji su stigli u čačansko tužilaštvo, potvrdili su da Kraljevčanin Veljko Ratković (21), koji je nedavno, tokom programa ovogodišnje “Kupusijade” u Mrčajevcima, pao na bini – preminuo od posledica infarkta“.

Mnogo je “medija” koji su, nakon ove tragedije, bez ikakvih dokaza spekulisali da je nesrećni mladić bio pod dejstvom narkotika, ili alkohola, i to neka potpisnicima redova i „klikbejt“ naslova služi na čast.

Sada je, verujem, vreme da svi oni koji su „unapred znali“ uzrok Veljkove smrti, prestanu da ovaj tragični događaj čine još strašnijim, da bi Veljkova mlada duša mogla da nađe – večni mir. Frula koja je obeležila dane njegovog detnjstva i probe i koncerte u KUD-u „Kraljevačka riznica“– zauvek je utihnula na njegovom poslednjem nastupu. Neka i razvlačenje Veljkovog imena po tabloidima – prestane zauvek.

Možda bi istraživanje na temu šta je pravi uzrok sve češćih, naprasnih smrti mladih ljudi nekome moglo da pomogne. Tabloidna nagađanja, svakako, nikome dobro ne donose.

Neka Veljkova duša u miru počiva.

  M. M. D.

1 komentar za naslov “Veljka Ratkovića je izdalo – srce

  1. Neka ti je laka zemlja, Veljko.. Sada si sa svojom mamom i ujkom… Vidimo se jednog dana svi gore.

Comments are closed.