Konkurs za stažiranje studenata završnih godina i postdiplomaca

Trag fondacija je objavila konkurs za stažiranje za studente društvenih nauka, koji obuhvata plaćenu stručnu praksu, u okviru programa „Pokret Polet“

Trag fondacija, u okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“, objavila je konkurs za stažiranje, namenjenog mladim istraživačima, akademskim građanima starosti do 30 godina.

Program stažiranja je namenjen studentima završnih godina studija i postdiplomcima fakulteta društvenih nauka. Trag fondacija je saopštila da u okviru programa, koji traje devet meseci, mladi istraživači dobijaju obuku i plaćenu stručnu praksu, koja podrazumeva izradu analiza javnih politika i predloga za njihovo unapređenje i učestvuju u zagovaračkim aktivnostima organizacija civilnog društva.

Rok za prijavu je 20. jul 2022.

Više informacija o tematskim prioritetima i uslovima konkursa može se naći na linku: https://tragfondacija.org/otvoren-konkurs-za-staziranje-u-okviru-programa-pokret-polet/ Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte: Eminent Communications, Emina Ferizović, direktorka M: + 381 63 7704 876, emina@eminentkomunikacije.rs

Program se sprovodi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu politiku i u saradnji sa Koalicijom za razvoj solidarne ekonomija (KoRSE), uz finansijsku podršku Evropske unije.

–  Cilj programa je da se mladi ljudi, koji žele da se bave istraživanjem i analizom lokalnih ili nacionalnih javnih politika iz oblasti socio-ekonomskog razvoja i da ih svojim predlozima unaprede, uključe u rad organizacija civilnog društva i pomognu da te preporuke zaista budu i usvojene, što treba da dovede do poboljšanja položaja osetljivih grupa u društvu – kaže izjavila je Svetlana Radosavljević, savetnica programa javnih politika u Trag fondaciji.

„Trag“ je regionalna fondacija koja postoji 23 godine i deluje u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Podstiče građane na aktivno učešće u razvoju lokalnih zajednica u kojima žive ili posluju. Tokom prethodne dve decenije podržala je više od 1.700 projekata sa preko 15 miliona evra uloženih širom Srbije i regiona.