Pomozimo mladom inženjeru da osvoji vrednu nagradu

Dragiša Šimunović, student doktorskih akademskih stududija na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, trenutno ima najviše šanse da osvoji nagradu publike, a glasanje se završava večeras u ponoć

Projekat A_MADAM je raspisao međunarodni konkurs NeMogući dizajn 2021. Konkurs je namenjen studentima, dizajnerima i inženjerima od 18 do 35 godina. Pravo na učešće imaju državljani  Srbije, Bosne i Hercegovine i svih država EU.

Motiv za organizaciju konkursa „NeMogući dizajn 2021“ je promocija aditivne proizvodnje (tzv. „3D štampe“), koja se zasniva na principu izgradnje “sloj po sloj”, čime se omogućava oslobađanje kreativnosti i inovativnosti dizajnera i konstruktora pri razvoju novih proizvoda. Aditivna proizvodnja  značajno menja koncepciju projektovanja i dizajna proizvoda, omogućavajući izradu objekata koje je teško ili nemoguće proizvesti drugim tehnologijama. Organizatori konkursa su univerziteti i preduzeća koji realizuju projekat “A_MADAM”:

Plakat Nemogući dizajn 2021

– Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Univerziteta u Kragujevcu (Srbija)

– Departman za industrijsko inženjerstvo Univerziteta u Bolonji (Italija)

– “Plamingo”, Gračanica (Bosna i Hercegovina)

– “Studio Pedrini”, Bolonja (Italija)

– “Topomatika”, Zagreb (Hrvatska).

Kriterijumi za ocenjivanje su složenost oblika 3D modela, estetski kvaliteti i upotrebnu vrednost modeliranog objekta. Dodeljivaće se dve vrste nagrada. Jedna nagrada se odnosi na ocenu stručnog žirija, dok se druga odnosi na nagradu publike. Nagrada publike biće određena na osnovu broja glasova prikupljenih putem internet stranice https://www.3dimpuls.com/.

Pobednici konkursa će biti nagrađeni vrednim nagradama, odnosno  diplomama i 3D štampačima (MakerBot SKETCH™ 3D Printer)

Imajući u vidu trenutni broj glasova (lajkova) najveću šansu za dobijanje nagrade publike ima upravo student iz Kraljeva, Dragiša Šimunović, student doktorskih akademskih stududija na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Univerziteta u Kragujevcu. Glasanje se završava večeras (17. 11) u 24.00.

Njegov model se nalazi pod rednim brojem 26.

Ukoliko želite da se kreativnost i dalje ceni, ideje realizuju i trud isplati, kliknite na ovaj LINK  i glasajte za broj 26.

Dovoljno je da jednim lajkom podržite takmičara pod rednim brojem 26. na međunarodnom konkursu NeMogući Dizajn i time pomognete da mladi inženjer dobije vrednu nagradu.

1 komentar za naslov “Pomozimo mladom inženjeru da osvoji vrednu nagradu

  1. Zar ne bi trebalo da svako glasa za onaj model koji je inovativan, dobar i kreativan. Da svako sam odluči za koga će da glasa, a ne da namećete. Ima jos 4-5 studenata iz Kraljeva koji takodje imaju modele za koje možete glasati. Čiji modeli su možda mnogo bolji od pomenutog… Ako želite da kreativnost pobedi pogledajte i ostale modele pa se uverite sami.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *