Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

31. jul 2020.

Andrea Ćirić, sjajna studentkinja IV godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, za svoj 23. rođendan organizovala je humanitarnu žurku, a od sredstava koja je prikupila sa humanim drugarima kupljen je vredan aparat bolnici u Kraljevu

Još kao dete Andrea Anja Ćirić pokazivala je svojim primerom da se „za dobro treba boriti kao vojnik“. Ona skromno ocenjuje da nijedan vojnik ne može sam da dobije rat, pojašnjavajući nam tako ulogu njenih drugara koji su joj pomogli da jednu svoju diovnu zamisao sprovede u delo. Godinama je, kaže Anja, želela da svoju rođendansku proslavu pretvori u neku proslavu humanitarnog karaktera.

- Međutim, tek ove godine su se „sklopile kockice“, što se tiče ispita na fakultetu i drugih obaveza, pa sam rešila da organizujem humanitarnu proslavu. Moram da se zahvalim i drugarima koji su mi pomogli u organizaciji i podršci. Čak su i sami dovodili svoje drugare koji su bili oduševljeni idejom, a dileme kome ćemo pokloniti aparatt nije bilo, jer sam želela da doniram ovde u Kraljevu, jer sam ovde odrasla ovde u Kraljevu i želela sam da poklonim to svom gradu, a najviše deci – otkriva nam Anja koja je, pored toga što na teškom fakultetu niže najviše ocene i veoma aktivan član istraživačkog tima u Istraživačkoj stanici Petnica.

Pogledajte video priču o Andreinom humanom gestu:

 

Dr Srđan Vukašinović, načelnik Dečjeg odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ ističe da je u pitanju za njih veoma vredan aparat za intravensku primenu lekova:

- U žargonu je zovemo „špric pumpa“. Ona nam značajno poboljšava rad sa najtežim pacijentima na intenzivnoj nezi i povećava sigurnost u davanju terapije – kaže Vukašinović, ocenjujući da je donacija još značajnija zbog toga što dolazi od jedne mlade osobe, od studentkinje koja je prikupila novac za takvu jednu donaciju.

Glavna medicinska sestra Marija Mijajlović ističe kako nju apsolutno nije iznenadio Anjin human gest, zato što je, kako je navela, poznaje još od malena.

- Ona je, u svakom pogledu i ja se, ispred menadžmenta ove ustanove zahvaljujem i Andrea i njenim drugarima, zbog toga što su dali odličan primer svima ostalima kako na human način može da se pomogne deci koje leže u kraljevačkoj bolnici – istakla je Mijajlović. 

Na humanitarnoj žurci prikupljeno je oko 65.000 dinara, ali dr Vukašinović kaže da je dobavljač, kada je čuo za Andrein gest, maksimalno supustio cenu i aparat vredan više od 100.000 dinara prodao za onoliko novca koliko su skupili Andrea i njeni drugari.

- Kada donacije daju uspešne firme ili biznismeni, od njih se to nekako očekuje, ali kada se jedna studentkinja odluči na ovako human gest, onda je on zaista vredan svake pažnje i divljenja – ističe dr Vukašinović, podvlačeći da Anjina humanost potvrđuje da treba da verujemo u mlade.

Mi verujemo i da će Anja uvek imati vojsku iza sebe da joj pomaže u humanim misijama, jer samo tako naš svet jednog dana može postati bolje mesto za život.

       M. M. Dabić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Kraljevčanka

  Gost - Kraljevčanka

  Svaka čast. Ponos i lepota našeg grada. Trebalo bi svi da se ugledaju na ove pametne i školovane mlade ljude
  • Ime: Kraljevčanka
  • Gost - Ranko

   Gost - Ranko

   U čemu je ovde pamet? Kad sistem zataji marketing pojedincu daje šansu.. 
   • Ime: Ranko
 • Gost - Divi

  Gost - Divi

  Bravo mala! 
  • Ime: Divi