Knjiga – prozor u svet i krila za let (VIDEO)

Učenici 3/1  OŠ „Vuk  Karadžić“ odlučili su da Međunarodni dan dečje knjige provedu pored naših divnih reka sa – knjigom u ruci, a usput su recitovali stihove o reci, školi, selu, prirodi…

Međunarodni dan dečije knjige ustanovljen je  pre više od pola veka. Obeležava se 2. aprila na dan rođenja Hansa Kristijana Anderesena, danskog književnika  i proslavljenog pisca za decu.

Da knjiga ne poznaje granice i prepreke, da širi ljubav i prijateljstva, svi ljubitelji dobre pisane reči – znaju.

U vreme svetske  zdravstvene krize, kada nas epidemija drži u kući, knjiga je odličan način  da se provede kvalitetno vreme.

A prvi zraci sunca, buđenje prirode i knjiga mogu biti dobitna kombinacija.

Učenici 3/1  OŠ „Vuk  Karadžić“ su odlučili da Međunarodni dan dečje knjige provedu pored naših divnih reka sa – knjigom u ruci.

Recitovali su stihove o reci, školi, selu, prirodi.

U školskom dvorištu im se pridružilo i nekoliko drugova i drugarica iz prvog i drugog razreda, tako da su u svet bajke i knjige zaplovili drugarski.

Uz poštovanje svih protivepidemijskih mera, našli su način da se druže, raduju, da čitaju pored reke. Dokazali su da vole pisanu reč, svoju reku, školu, svoj zavičaj.

– Ne možeš da zavoliš tuđe, dok prvo ne naučiš da voliš i čuvaš svoje – prirodu, knjigu, školu, porodicu,ljude – kažu veroučitelj Marko Jorgić i učiteljica Vesna Ristović koji su osmislili i realizovali ovaj „filmčić“.