Planinari PSK „Železničar“ iz Kraljeva pomogli Rogićima

Ljudima dobre volje koji žive za druženje sa planinama bilo je važno da porodici iz zaseoka Gradi iznad Žiče pomognu da bezbrižnije sačekaju predstojeću zimu

U nevremenu koje je, poslednjeg dana jula ove godine, zahvatilo kraljevački kraj – grom je zapalio štalu porodice Rogić u Gradima iznad Žiče. Izgorelo je oko 1.500 bala sena, bez skloništa za zimu ostalo je 40 grla stoke. Komšije su obećale da će pomoći radom, ali bi, pisali smo tada u tekstu o ovom DOGAĐAJU Rogićima od velike pomoći dobrih ljudi bili građevinski materijal i stočna hrana.

Planinari Planinarsko-sportskog kluba „Železnicar” organizovali su se i napravili akciju pomoći porodici Rogića iz zaseka Gradi iznad Žiče. Ovoj porodici grom je nedavno zapalio štalu, a u požaru je osim objekta koji je u vatri teško oštećen – potpuno izgorelo i oko 1.500 bala sena.

Pogledajte VIDEO

Da bi Rogići sa manje straha čekali predstojeću zimu, planinari PSK kupili su 212 bala sena, koje je utovareno u Oplanićima i dovezeno Rogićima. Osim sena, za pomoć Rogićima planinari su prikupili još oko 200 evra gotovine kao pomoć za rekonstrukciju štale, uz ponudu da u radovima i sami učestvuju.

– Mi smo srećni, a Rogići su bili, i srećni, i neskriveno i iznenadjeni, jer nisu bili obavešteni da im naša pomoć stiže – zadovoljno kažu članovi PSK „Železničar“ koji su bili deo akcije.

Nikoga, kako žele, ne žele da izdvajaju posebno, jer je želja da pomognu bila zajednička, a ona briše razlike u tome koliko je ko i šta dao, jer je svako dao – koliko je mogao. Rogići i planinari razmenili su osmehe i reči ohrabrenja, a uz njih – svaka muka – uvek se manjom čini.

           M. M. D.