Poljoprivrednice iz „Dukata“: akcija za Dušana Ostojića

Članice udruženja poljoprivrednica „Dukat“ organizovale su na gradskom trgu humanitarni bazar i prikupile 68.200 dinara za lečenje Dušana Ostojića iz Kragujevca

            Humane žene, poljoprivrednice iz udruženja „Dukat“ nisu ni stigle na štand na gradskom trgu da izlože sve artikle koje su ponele, a građani su počeli kupovinu. Tako je na najbolji način počela njihova akcija prikupljanja novčanoih sredstava za lečenje Dušana Ostojića, dvadesetdvogodišnjeg mladića koji boluje od retkog oboljenja nerava i za čije lečenje je potrebno oko 230.000 evra. Dušan je iz Kragujevca i ima dosta rodbine u Kraljevu.

            Na ovu akciju humanošću su odgovorili i Kraljevčani, pa je za samo tri sata prikupljeno 68.200 dinara. Sekretarka udruženja „Dukat“ Ljupka Janić kaže da su građani kupovali izložene proizvode, ali su mnogi davali mnogo više novca nego što su bile cene, a mnogi su samo donirali novac.

            – Hvala našim sugrađanima koji su pokazali humanost! Zahvalna je i Dušanova porodica svima koji pomažu. Vrlo smo zadovoljne kako je protekao ovaj humanitarni bazar i zadovoljne smo iznosom koji je prikupljen. Mi, žene sa sela iz udruženja „Dukat“, iznele smo proizvode iz svoje radinosti. Bilo je kolača, kiflica, ajvara, džemova, sira i kajmaka, jaja, pletenih i šivenih stvari, dekupaža… Ostalo je još proizvoda, pa ako u nedelju bude tiplije, ponovo ćemo organizovati prodajnu akciju –  kaže Ljupka Janić iz Žiče. Ona je pozvala građane koji nisu mogli da se priključe ovoj akciji, da novac doniraju SMS porukom ili uplatom na žiro račun. Na ovom LINKU organizacije Budi human možete pročitati opširniju životnu priču Dušana Ostojića.

            Udruženje poljoprivrednica „Dukat“ je osnovano 2019. godine i ima 50 članica, među kojima je 15 aktivnih poljoprivrednica.

R.Vesković