„Big beng šou“ u Kraljevu

Milan Popović, autor jedne vrste naučnog programa, izvešće atraktivne fizičke i hemijske eksperimente, koji pored odlične zabave imaju i edukativni karakter

Kako su incidenti doveli do otkrića nekih od najznačajnijih eksploziva u istoriji i da li ste znali da se za bezbednost svojih misija NASA dugo oslanjala na obične metle?!

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja, moći će da saznaju svi koji dođu da, na Trgu Svetog Save, ispred zgrade Narodnog muzeja Kraljevo, sutra (četvrtak, 25. maj), od 20 do 21:30 dođu da pogledaju program autora Milana Popovića. Ovaj događaj se organizuje u okviru izložbe „Iza objektivnosti / vizuelne metafore u nauci“, a u slučaju kiše održaće se u sali Doma vojske Srbije.

U jednoj vrsti naučnog šoua Milan Popović će izvesti atraktivne fizičke i hemijske eksperimente, koji pored odlične zabave imaju i edukativni karakter. Uz pravi pirotehnički spektakl Milan će vam ispričati neke od najluđih naučnih priča! Kakva je veza između Munkovog „Vriska“ i najveće eksplozije koju pamti čovečanstvo?

Milan Popović se popularizacijom nauke uspešno bavi duže od 15 godina i glavni je koordinator Festivala nauke u Beogradu, najvećeg događaja iz ove oblasti u regionu.

           M. M. D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *