Dva i po sata čiste emocije

Koncertom grupe Mostar Sevdah Reunion na Trgu srpskih ratnika završen je  Festival umetnosti  „Maglič” koji prošle godine nije održan, jer nije bilo povoljnih epidemioloških uslova

Da su se i publika i izvođači uželeli žive muzike, dokaz je atmosfera na koncertu. Pioniri sevdaha oduševili su kraljevačku publiku energičnim nastupom i izvođenjem najpoznatijih sevdalinki, romskih i starogradskih pesama.

Bend postoji više od dvadeset godina u raznim formacijama i sarađivao je sa brojnim muzičarima, od kojih je jedan i čuveni Šaban Bajramović, sa kojim porede sadašnjeg pevača  Sretu.

koncert Mostar Sevdah Reunion – foto KC Ribnica

Uželeli smo se pevanja pred publikom, pred masom ljudi. Srećni smo što smo došli u Kraljevo i što imamo priliku da napokon zapevamo posle dužeg vremena. Često nas pitaju kako je to pevati širom sveta pred publikom koja ne razume naš jezik. Srž leži u samoj emociji, našoj interpretaciji koja je uvek rado prihvaćena kod ljudi. Sve ono što predstavlja sevdah i umetnost uopšte jesu ljubav, emocija, čežnja, strepnja, tuga, veselje, radost, suze. To je ono što je univerzalno kod svih ljudi i što svi prepoznaju na našim nastupima – rekli su nam Antonija i Sreta pred početak koncerta.

I upravo tako, Kraljevčani su imali priliku da dva i po sata uživaju u čistoj emociji, opuste se i zaborave na probleme svakodnevice.

izvor: Kulturni centar “Ribnica”