Izložba „Rekonstrukcije“ umetnika Vladimira Pajića

Autor izložbe, po rođenju Kraljevčanin, sada živi i radi u Beogradu, a bavi se zaštitom kulturnog nasleđa, ilustracijom, animacijom, stripom, fotografijom, aktivizmom i politikom

U galeriji Kulturnog centra „Ribnica” Kraljevo sutra (sreda, 24. novembar) u 18 časova, biće otvorena izložba radova umetnika Vladimira Pajića.

Koliko umetnost izvitoperuje društvena zbivanja, a koliko se njihovi akteri koriste umetnošću i koliko od čitave igre uticaja jednog na drugo zaista ostaje vidljivo, postaju osnovna pitanja Pajićevog slikarstva. Fragmenti koje vidimo su višeslojni, a značenjski odnosi monotonije i živog detalja upućuju nas na, ne samo jasan vizuelni, likovni ili slikarski tretman problema, već i na vrlo zreo pristup istoriji umetnosti ili istoriji uopšte.” (Miloš Petrović)

Vladimir Pajić je rođen 1989. godine u Kraljevu. Master program konzervacije i restauracije završio je na Fakultetu primenjenih umetnosti 2013. godine. Bavi se zaštitom kulturnog nasleđa, ilustracijom, animacijom, stripom, fotografijom, aktivizmom i politikom. Živi i radi u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 7. decembra.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *