Poklanjamo 10 primeraka monografije „Park prirode Golija“!

Povodom 5. juna – Dana zaštite životne sredine, prvih deset čitalaca portala KRUG koji na našoj FB stranici ispod objave napišu komentar o planinskoj lepotici Goliji, dobiće monografiju koju je objavilo JP Srbijašume“ – Park prirode Golija. U nastavku teksta otkrijte kakav bi trebalo da bude vaš komentar

            Monografija „Park prirode Golija“ jedna je od lepših, ne samo vizuelno, već i sadržajem. Nevelika obimom – 125 strana A4 formata – ali raznovrsnih tema: predstavljene su prirodne odlike zbog kojih je Golija proglašena prvim parkom prirode u Srbiji, zatim bogato kulturno-istorijsko nasleđe i, što za ovakva izdanja nije baš uobičajeno, svakodnevni život ljudi i narodna tradicija. Dovoljno zasnovana na naučnim znanjima da bi bila ozbiljno publicističko delo, a pisana nepretencioznim stilom, tako da je sa zadovoljstvom mogu čitati svi ljubitelji prirode. Knjiga je dvojezična, sve što piše na srpskom, prevedeno je i na engleski jezik.

 Povodom 20 godina od proglašenja Golije za prvi, i do skoro jedini, park prirode u Srbiji, JP „Srbijašume“ je objavilo ovu monografiju. A povodom 5. juna – Svetskog dana zaštite životne sredine, JP „Srbijašume“ – Park prirode Golija i portal KRUG nagradiće ovom monografijom 10 čitalaca!

Potrebno je da na FB stranici portala KRUG u komentarima na objavu u kojoj smo podelili ovaj tekst napišete nekoliko rečenica o Goliji: koji ste predeo posetili, šta je na vas ostavilo najveći utisak i zašto, šta biste preporučili da se vidi na Goliji, možete podeliti i neku svoju ličnu ili porodičnu priču vezanu za Goliju… Ovo su samo naše ideje, vi se raspišite na svoj način.

Monografija „Park prirode Golija“ nedavno je promovisana u Kraljevu, pa o ovom izdanju i samoj planini možete, možda kao inspiraciju, pročitati tekst Monografija o Goliji – planini devičanske prirode i vrednih ljudi

R.V

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *